Hasta la vista

Regie: Geoffrey Enthoven, België, 2011, Nederlands gespr, 115 minuten

"Dit is zeker géén zware miseriefilm over gehandicapten." De Belgische regisseur Geoffrey Enthoven is stellig over zijn nieuwe film. Maar het zijn wel twee rolstoelers en een blinde man die de hoofdrol spelen.

Gedrieën vertrekken ze in een aftands busje naar een gespecialiseerd bordeel in Spanje. Want ook lichamelijk minder bedeelden hebben recht op een verzetje. Nietwaar?


Het is een weinig benijdenswaardig gezelschap. Lars is door een tumor vanaf zijn middel verlamd, Philippe kan zelfs zijn armen niet bewegen en Jozef ziet alleen nog maar 'iets wazigs'. Lars heeft niet lang meer te leven, dus besluiten de drie om samen nog eens te genieten. Onder leiding van een verzorgster vertrekken ze naar Spanje. Met als eindbestemming El Cielo, een luxe bordeel op maat.


In een interview geeft Enthoven antwoord op de vraag of dat wel kan, grappen over gehandicapten: "De realiteit is dat mensen met een fysieke beperking zelf heel veel grappen maken. Over hun handicap, niet over de persoon die erachter schuilt. En humor is in dit verhaal ook gewoon heel natuurlijk." 

Reageer via Facebook

Twitterberichten