zondag 02 augustus 2015
zo 02 aug 11:00

Filmontbijt LUX

Marienburg 
zo 02 aug 11:00

Filmontbijt LUX

Meer info

Verwen jezelf met een ontspannen zondagochtend! LUX zorgt voor een heerlijk en gevarieerd ontbijt, inclusief een kopje koffie of thee en een glaasje verse jus, zodat jij rustig bij kunt komen van de week. Wat dacht je van overheerlijke toast van maisbrood, een croissant, een vers gebakken broodje, jam, roerei, yoghurt met honing …

Horeca Arrangement LUX

zo 02 aug 17:30, zo 02 aug 19:30, ma 03 aug 17:30
zo 02 aug 17:30

Horeca Arrangement LUX

Marienburg 

Pasta & Film Meer halen uit je filmavond? Kies dan eens voor het Pasta & Film arrangement in LUX, geldig van zondag t/m donderdag. Lekker eten in Café LUX en daarna gezellig uitbuiken in de filmzaal tijdens een film naar keuze in LUX Mariënburg of Oranjesingel. Je kunt kiezen uit alle pasta’s en …

Overige speeltijden.

Sneak Preview 04-08-20…

 
    di 04 aug 21:30
di 04 aug 21:30

Sneak Preview 04-08-2015

Marienburg 
 

Films zien voordat ze in première gaan? Elke dinsdagavond kan het bij de LUX Sneak Preview. Wekelijks een splinternieuwe film voor een gereduceerd tarief.

LUX juniorfeestje

 
wo 05 aug
wo 05 aug 16:30

LUX juniorfeestje

Marienburg 
 
wo 05 aug 16:30

LUX juniorfeestje

Meer info

Bij LUX je verjaardag vieren met al je vriendjes en vriendinnetjes? Verwend worden met leuke en lekkere dingen en samen gezellig naar de film? Bij LUX maken we echt iets speciaals van jouw verjaardag! Het LUX kinderfeestjes-arrangement geldt op elke woensdag- of vrijdagmiddag voor kinderen tot 12 jaar. Voor slechts € …

Australisch drama dat zich afspeelt op Bondi Beach in de wereld van surfers en strandwachten. Jaloezie, homofobie en onbeantwoorde lust vormen een explosieve mix in deze film die zich afspeelt aan de legendarische kust van Sydney.

De 17-jarige Sangaile is gefascineerd door stuntvliegtuigen. Door haar hoogtevrees heeft ze echter nog nooit een cockpit durven betreden. Op een luchtvaart-show, vlakbij de villa van haar ouders, ontmoet ze Auste. Auste is een meisje uit de buurt dat, anders dan Sangaile, vol van het leven geniet. Als de twee verliefd worden …

Overige speeltijden.

Hiroshima Mon Amour

 
      do 06 aug 00:00
do 06 aug 00:00

Hiroshima Mon Amour

Marienburg 
 
do 06 aug 00:00

Hiroshima Mon Amour

Meer info

Een digitale restauratie van een naoorlogse klassieker waarin een Franse actrice (Emmanuelle Riva) in Hiroshima verliefd wordt op een Japanse architect (Eiji Okada), naar een scenario van Marguerite Duras. Vertoning naar aanleiding van de herdenking van de bom op Hiroshima, 6 augustus 1945, precies 25 jaar geleden.

Xenia

zo 09 aug 14:15
zo 09 aug 14:15

Xenia

Oranjesingel 
zo 09 aug 14:15

Xenia

Meer info

Een moderne Griekse Odyssee, waarin twee jongens op zoek gaan naar hun vader en de waarheid. Betoverend, eigenzinnig, humoristisch.

Tanner, een nerdy filmmaker wil een documentaire maken over het nachtleven van New York. Maar eigenlijk wil hij vooral iemand ontmoeten waar hij een flinke cyber-obsessie voor heeft: een zeer aantrekkelijke go-go danser (gespeeld door een real-life go-go danser).

Tijdens het Gay & Lesbian Summer Film Festival kan je Love als eerste zien tijdens de voorpremière op 18 augustus!

Maarit is een mooie, intelligente en sexy vrouw die in een eerder leven een man was. Door haar keuze is ze vervreemd geraakt van haar dochter. Ze heeft afscheid moeten nemen van haar vorige leven en werkt nu als schoonmaakster. Maar Maarit is vastbesloten de relatie met haar dochter opnieuw op te bouwen en om nieuw geluk te vinden.

Over the Rainbow gaat over de 68-jarige Leny die uit de kast komt. Sindsdien is ze, met volle overgave, volledig in het lesbische leven gedoken om de verloren tijd in te halen. Leny is een inspiratie voor velen, en al wordt ze er niet jonger op, ze is vastbesloten om het beste van haar resterende jaren te maken.

Een moderne Griekse Odyssee, waarin twee jongens op zoek gaan naar hun vader en de waarheid. Betoverend, eigenzinnig, humoristisch.

LUXclassics: La meglio…

 
      zo 13 sep 12:00
zo 13 sep 12:00

LUXclassics: La meglio …

Marienburg 
 

La meglio gioventù is een familiekroniek tegen de achtergrond van de recente Italiaanse geschiedenis, van midden jaren zestig tot net na de eeuwwisseling.

KunstDiner

ma 14 sep 18:30, ma 19 okt 18:30, ma 16 nov 18:30
ma 14 sep 18:30

KunstDiner

Oranjesingel 
ma 14 sep 18:30

KunstDiner

Meer info

DROOMVilla LUX organiseert iedere maand een bijzondere culinaire avond waarop kunst en eten samen komen. Iedere maand schuift een Nijmeegse kunstenaar aan. Het diner vindt plaats in het café van DROOMVilla LUX waarin ook het werk van de gastkunstenaar een maand lang wordt geëxposeerd. Voor het diner vertonen …

Overige speeltijden.
zo 18 okt 12:00

LUXclassics: Fietsen …

Marienburg 
 

Na meer dan vijftig jaar is er een gloednieuwe restauratie van Fietsen naar de maan met sfeerrijke beelden van het Amsterdam van begin jaren zestig. Een schitterend tijdsdocument over Amsterdam aan de vooravond van Provo met unieke beelden van onder andere het Waterlooplein.

LUXclassics: La Dolce …

 
     zo 15 nov 12:00
zo 15 nov 12:00

LUXclassics: La Dolce

Marienburg 
 

Marcello Mastroianni is de cynische sensatiejournalist Marcello, die een onverwachte passie opvat voor de zojuist in Rome gearriveerde hoogblonde voluptueuze 'starlet' Sylvia (Anita Ekberg). La Dolce Vita is een schitterend portret in zwart-wit van de Italiaanse hoofdstad in de vroege jaren zestig.

zo 22 nov 12:00

LUXclassics: Il Generale …

Marienburg 
 

Vittorio de Sica speelt de rol van gewiekste sjacheraar, die door de Duitsers gedwongen wordt zich uit te geven voor een gestorven Italiaanse generaal. De man blijkt zich uiteindelijk te ontpoppen als een held. Volgens Robert Rossellini, grondlegger van het neorealisme, betekende deze film voor hem 'erop of eronder' na …

zo 06 dec 12:00

LUXclassics: The …

Marienburg 
 

David Suchet (Poirot) speelt Lady Bracknell in de klassieker van Oscar Wilde The Importance of Being Earnest in het Vaudeville Theater in Londen. Dankzij de opname, geregisseerd door Adrian Noble (Amadeus, The King's Speech), is het toneelstuk ook dichter bij huis te zien!

LUXclassics: Les Enfan…

 
     zo 20 dec 12:00
zo 20 dec 12:00

LUXclassics: Les Enfants …

Marienburg 
 

Tijdloos meesterwerk over het levendige, ordeloze theatermilieu in het negentiende-eeuwse Parijs. Regisseur Marcel Carné maakte een cynisch portret van acteurs, moordenaars, oplichters, prostituees, impresario's en decadente rijken. De film werd opgenomen tijdens de nazi-bezetting; veel acteurs werden …

za 09 jan 20:30

World Of Whisky

Marienburg 
za 09 jan 20:30

World Of Whisky

Meer info
Virtuele Whiskyreis Glenfiddich

Wegens succes terug in het theater! Een kijkje in de wondere wereld van whisky tijdens een virtuele rondleiding door de meest bekende distilleerderij van Schotland. Leer alles over het eeuwenoude ambacht van het distilleren van whisky. Met aanstekelijke passie neemt Glenfiddich’s eigen whisky ambassadeur …