sluit

TE GAST – ACN College: Studio Anne Dessing

Dit jaar nodigt het ACN vijf spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars uit om een college te geven over hun vak en hun persoonlijke drijfveren. In ons vijfde en laatste college is Anne Dessing van het Amsterdamse bureau Studio Anne Dessing te gast.

Anne Dessing opereert met haar werk op het snijvlak van architectuur en kunst, met een bijzondere interesse voor de architectuurtekening. Als onderzoekende architect werkt ze interdisciplinair aan tentoonstellingen, installaties, tekeningen, modellen, interieurs, en gebouwen. Als Fellow aan de universiteit van Chicago werkte ze aan het onderzoek ‘Open Borders’, een studie naar grenzen binnen de gesegregeerde stad. Met haar beeldcolumn over de Braziliaanse architecte Lina Bo Bardi, bracht ze onlangs een ode aan een voor haar inspirerend voorbeeld.

Naast haar ontwerppraktijk geeft Dessing les aan verschillende Academische instituten. Zij won de ARC19 young talent award voor haar oorspronkelijke visie op het vakgebied en haar analytische houding. Haar belangrijkste ontwerp betreft de interieur-verbouwing van het Sandberg Instituut in Amsterdam, een project dat ruim 5 jaar in beslag nam. Van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ontvangt ze een bijdrage voor de verdere professionalisering van haar bureau.

LUX zaal 7 | 20.00 – 21.15 uur | kaarten € 12,50 | studenten gratis

Het programma is ook te volgen als livestream. Volg de link op de website van ACN.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?