sluit

TE GAST – Buitenstaanders

Dakloos in Nijmegen

In deze 4-delige documentairereeks duiken Lyke Verfaille en Joyce Dijkstra in de wereld van dakloosheid in Nijmegen. Marco, Ashley, Leandro en Thijmen vertellen openhartig over hun dakloze bestaan. Hoewel zij alle vier dakloos zijn geraakt, lopen hun verhalen uiteen.

Zo kampt Leandro met een psychische aandoening en vertelt Ashley over haar problemen met jeugdzorg. In elke aflevering gaat Joyce of Lyke op pad met één van de (ex)daklozen terwijl de ander langs gaat bij een professional die werkt met deze doelgroep. Hoe kijken zij aan tegen dit groeiende maatschappelijk probleem? En hoe ziet een dakloos leven eruit in Nijmegen?

Over de Beeldbrengers
Beeldbrengers is hét mediaplatform voor en door jongeren. Wekelijks maken jongeren tussen de 14 en 26 jaar mediaproducties over wat zijn tegenkomen in de samenleving en wat zijn interessant vinden. Beeldbrengers Gijs, Joyce en Lyke zijn dit project gestart met het idee om een kort filmpje te maken. Uiteindelijk heeft dat een stuk groter uitgepakt:

‘Wij wilde deze documentairereeks maken om de mensen achter de dakloosheid te laten zien. Zoals onze media-coach Daan Jongbloed ooit zo mooi zei ‘hoe wordt iemand wie hij is?’. Met die vraag in ons achterhoofd zijn we aan dit avontuur begonnen.’

Reguliere kaartjes €7,50 Studenten: €2,50

instagram.com/buitenstaanders_/

https://youtu.be/hdVpqwwtQ4I

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?