sluit

Te gast – Consent-culture in de skatescene

Door de Rollende Mina’s

Stichting De Rollende Mina’s presenteert in samenwerking met Consent is Rad een thema-avond rondom consent-culture in de skatescene en maatschappij als geheel. Voorafgaand aan het programma wordt er in LUX – in de theaterzaal – van 18.00 – 20.00 uur een skate sesh gehouden!

Consent en seksuele intimidatie zijn belangrijke onderwerpen in iedere sport. Deze avond gaan we kijken naar de skateboardgemeenschap met de vraag: “Hoe kunnen skateboarders henzelf en anderen leren een actieve houding aan te nemen in het waarborgen van consent?”

Op deze avond zal voor het eerst de skatevideo worden getoond waarvoor vrouwelijke en queer skateboarders samen zijn gekomen uit heel Europa om te skaten en het hebben over hoe men als community de skatescene veiliger kan maken.  Na de première zal een spoken word “an open letter to the skate scene regarding safety for all” worden voorgedragen. We sluiten de avond af met een panelgesprek rondom consent-cultuur waarbij het onderwerp op een breder maatschappelijk niveau wordt besproken.

Skate sesh in de theaterzaal

Voorafgaand aan het programma wordt er in de theaterzaal – van 18.00 – 20.00 uur – een skate sesh gehouden. Met je ticket voor het programma Consent-culture in de skatescene kun je tijdens dit tijdslot gratis naar binnen.

De Rollende Mina’s is een feministisch en queer skateboardplatform uit Nijmegen dat via evenementen en samenkomsten, beginnerslessen en creatieve zichtbaarheidsprojecten toewerkt naar een meer divers en inclusieve skatescene.

Consent is Rad is een Australisch informatieplatform wat is opgericht na weggewoven me-too zaken in de skatescene. Het maakt met campagnes, samenwerkingen en evenementen het hele spectrum van consent gerelateerde thema’s bespreekbaar.

Note: een deel van de avond zal in het engels zijn.

instagram.com/rollende_minas/?hl=en
consentisrad.wordpress.com/

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?