sluit

Te gast: Dag van de Spirituele Film 2017

Autonomie is een belangrijk onderdeel van zelfontplooiing: Zelf over je leven kunnen beslissen, vrij van autoriteit en maatschappelijke druk. Tijdens de 19e editie van de Dag van de Spirituele Film staan twee films met dit thema op het programma. Samen met de gastsprekers gaan we dieper in op het thema autonomie, georganiseerd door Het Filmgesprek en het Han Fortmann Centrum. Kijk en praat je met ons mee?

In Tanna zien we een waargebeurd Romeo en Juliet verhaal bij de inheemse stammen van Vanuatu. Wanneer een jong paartje kiest voor de liefde komt de traditionele manier van leven op het eiland onder druk te staan. Religiewetenschapper Gauwain van Kooten Niekerk gaat met de zaal in gesprek over de thema’s van deze film.

Een familiedrama ontvouwd zich in de Iraanse film The Salesman. Wanneer zijn vrouw wordt aangevallen in hun nieuwe appartement neemt de echtgenoot het recht in eigen handen, maar tegen welke prijs? Filosofe Moïra Müller koppelt de thema’s uit deze Oscarwinnaar aan de grote verhalen en thema’s van zelfontplooiing.

Voor meer informatie klik hier

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?