sluit

Nobel streven – het leven van een ridder

Boekhandel Roelants presenteert Frits van Oostrom

Boekhandel Roelants presenteert Frits van Oostrom. Tegen het einde van de veertiende eeuw wordt er op kasteel Santpoort een nobelman geboren, Jan van Brederode. Veertig jaar later sterft hij, roemloos, als huurling. Hij heeft dan echter al een heel leven achter de rug.

Zo trekt hij twee keer als onderdeel van het Hollandse leger ten strijde tegen Friesland, ervaart hij het helse vagevuur in een onderaardse grot, gaat het klooster in, waar hij een Middeleeuwse klassieker schrijft maar ontvoert daarna zijn echtgenote uit een ander klooster om haar erfenis te verwerven. De man zal zo roemrucht worden dat zijn verhaal in Parijs wordt gedoceerd.

Frits van Oostrom, die zowel de AKO Literatuurprijs als de Spinozaprijs, voor belangrijk Nederlands onderzoek, won, heeft het verhaal van deze ridder in sprankelend proza en toch ook zeer academisch verantwoord neergezet. Nobel streven is een zeer leesbare en toch doorwrochte studie van een bijzondere ridder en zijn tijd. In zijn lezing introduceert de schrijver Van Brederode alvast aan alle geïnteresseerden en hij zal na afloop signeren.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden