sluit

Te Gast – Mikail Aslan Ensemble Laatste kaarten

Klanken van de eufraat

Mikail Aslan speelt originele composities en traditionele stukken uit Turkije met zijn Ensemble. Hij componeerde muziek voor twee documentaires, heeft acht albums op zijn naam staan en speelde samen met het Symfonieorkest van de Peter Cornelius Conservatorium.

Mikail Aslan, geboren in 1972 te Dersim, is een Koerdische zanger en muzikant uit Turkije. In Turkije heeft hij gewerkt met de meest beroemde Turkse Koerdische muzikanten en heeft hij met zijn muziekgroep zijn eigen liedjes samengesteld. Om politieke redenen vluchtte hij in 1994 uit Turkije en emigreerde naar Duitsland. In Duitsland is Mikail Aslan doorgegaan met zijn activiteiten als muzikant. In 1998 bracht hij in zijn moedertaal Zazaki zijn eerste solo album ‘Agêreyis’ uit. In 2000 richtte hij samen met Dieter Schalzried en Michael Weil de Mikail Aslan Ensemble op. Originele composities en traditionele stukken uit het vaderland van Mikail Aslan vormden de muzikale basis. In 2001 begon Mikail zijn studie instrumentale leraar Gitaar en Saxofoon aan de Peter- Cornelius-Conservatorium in Mainz, die hij in 2005 voltooide. Een hoogtepunt van zijn werk was een uitgebreide ensemble concert met het Symfonieorkest van de Peter Cornelius Conservatorium in de première van de Symfonie nr.5 ‘Connections’ door Gerhard Fischer-Münster op 20 april 2005. De symfonie was met het stuk ‘Remayisê Munzuri’ (Vlucht van Munzur) van Mikail Aslan samengesteld en combineert traditionele anatolische muziek met de moderne versie van Mikail Aslan Ensembles en de geluiden van Europese symfonieorkesten. Daarnaast componeerde en speelde Mikail Aslan de muziek voor twee documentaire films over Anatolië. Zijn achtste album ‘Venge Royi’ is in mei 2015 uitgebracht. Zowel de muziek als de tekst is afkomstig van de Koerdisch-Nijmeegse dichter / schrejver Kadir Büyükkaya

GASTOPTREDEN VAN MEHMET POLAT
Mehmet Polat is a master ud player, composer, ensemble leader and soloist who tours internationally. From Africa to India, Persia to the Balkans, Contemporary to Jazz, he has been combining various musical genres with his Alevi Spiritual, Anatolian Folk and Ottoman classical music background. Through his improvisations, compositions and his own take on a variety of musical styles, Mehmet is constantly searching for new musical paths and inspiration. After many years of research, he invented his own technique to advance beyond the limitations of his traditional instrument. With this new left hand technique, he can play more advanced and modern pieces. He has also designed an ud with two extra bass strings to broaden the range and function of his instrument.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden