sluit

Roze Woensdag Jong! – Terra Nova Minimaatschappij

Bouw je eigen queer samenleving!
Vierdaagsefeesten

Bouw tijdens Roze Woensdag Jong! je eigen queer samenleving met Terra Nova Minimaatschappij! Deze workshop vindt plaats in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Wie mag de norm bepalen, en wat als dat telkens dezelfde mensen zijn? Hoeveel moet de meerderheid aanpassen aan de minderheid? Met dialoogspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving en word je uitgedaagd om systemen kritisch aan te pakken. Verken je eigen kijk op queer vraagstukken en leer op een luchtige manier van de kijk van een ander. Het houten spelmateriaal maakt complexe uitdagingen concreet en bespreekbaar. Zo kan iedereen kan meedoen, zonder moeilijke woorden of voorkennis.

Over Roze Woendag Jong!

Roze outfits, regenboogvlaggen, dragshows en heel veel vrolijke mensen… Een speciale jongerenredactie heeft een sprankelend programma samengesteld om op deze dag de LHBTIQ+-community in de spotlight te zetten en queer jongeren het gevoel te geven dat ze zichzelf mogen zijn. In LUX worden schrijvers, booktokkers en inspirerende gasten geïnterviewd. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis kun je samen met Terra Nova in gesprek over hoe jouw ideale samenleving eruit ziet. Er kan zelfs worden geshopt: in de bibliotheek staan kramen met zelfgemaakte spulletjes van jonge ondernemers. Buiten op het Mariënburgplein zijn informatiekraampjes te vinden van o.a. COC Nijmegen.

Roze Woensdag Jong! is een initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met LUX, Dito! Nijmegen, Roze Woensdag en Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?