sluit
Lux Gebouw

Te Gast – Alliance Française: La belle époque

In La belle époque raakt het leven van de technofobische striptekenaar Victor (Daniel Auteuil) ontregeld wanneer hij kennismaakt met een nieuwe en unieke manier van entertainment.

Het bedrijf van zijn zoon biedt namelijk aan welgestelde cliënten de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan.  Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, die waarin hij zijn grote liefde Marianne (Fanny Ardant) voor het eerst ontmoette, veertig jaar geleden. De setting is een gezellig buurtcafé uit de jaren zeventig, waar iedereen rookt als een ketter. Victor heeft het al snel zo naar z’n zin dat hij het liefst zou blijven in deze tijd zonder mobiele telefoons, internet en andere moderne gemakken…

OVER ALLIANCE FRANÇAISE
De Alliance Française Nijmegen biedt, naast taalcursussen, als onderdeel van haar cultureel programma, geregeld voorpremières van Franstalige films met Nederlandstalige ondertiteling en een inleiding voorafgaande aan de film. Alliance-leden kunnen vanaf 7 november een kaartje kopen aan de kassa voor € 5,00 op vertoon van de Carte Nationale 2019-2020. Niet-leden mogen vanaf 13 november een kaartje aan de kassa kopen voor de reguliere prijs van €10,00 per persoon.

Na afloop verwelkomt de Alliance Française Nijmegen de bezoekers in CAFÉ LUX om na te praten over de film en informatie te verstrekken.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden