sluit

TE GAST – ACN College; Donna van Milligen Bielke

Dit jaar nodigt het ACN vijf spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars uit om een college te geven over hun vak en hun persoonlijke drijfveren. Met experimenten binnen hun vakgebied spreken ze (inter)nationaal tot de verbeelding.

Onze tweede gast is architect Donna van Milligen Bielke. Zij beschrijft haar werk als ‘vormgeven, verbinden en reageren op stedelijke weefsels’ en laat zich inspireren door klassieke archetypen zoals het Forum Romanum. Haar werk is het resultaat van een persoonlijke fascinatie: het definiëren van ruimte op de grens tussen architectuur en stedenbouw. Waar de stad regelmatig verwordt tot een verzameling objecten, gebruikt zij gebouwen juist om stukken stad te bouwen.

Samen met architect Ard de Vries werkt ze momenteel aan een cultureel centrum in Utrecht en theatercomplex De Kunstwerf in Groningen, waarbij ze het theaterprogramma inzet om een reeks openbare tuinen en pleinen te creëren. In 2014 won zij de Prix de Rome, de belangrijkste Nederlandse prijs voor jonge architecten en in 2019 won ze bovendien de Jonge Maaskantprijs.
De colleges worden samengesteld en ingeleid door architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem.

Zaal open vanaf 19.30 uur.

architectuurcentrumnijmegen.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden