sluit

TE GAST – ACN college: Raamwerk

Ook dit jaar nodigt het ACN vijf spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars uit voor een college over hun vak en persoonlijke drijfveren. In het derde college van 2022 is Raamwerk te gast.

Het werk van Raamwerk wordt gekenmerkt door puurheid, ambacht en menselijke schaal. Het Belgische bureau – geleid door Gijs de Cock en Freek Dendooven – maakt ‘empathische architectuur’ met aandacht voor de wisselwerking tussen publiek en privaat en tussen open en gesloten. In het ontwerp voor Duinhelm in Oostende komt deze visie duidelijk naar voren. Voor dit nieuwe thuis voor veertig mensen met een beperking werd gedacht vanuit de mogelijkheden van de bewoners, met veel aandacht voor een publiek park en bufferzones om ontmoeting te stimuleren.

Tijdens dit ACN college vertelt Gijs De Cock over het werk van Raamwerk, zijn inspiratiebronnen en de ambities van het bureau. Aan de hand van projecten zoals Atelierwoning Mariakerke presenteert hij zijn voorliefde voor pure architectuur, ambacht en imperfectie. “Er ontstaan imperfecties, maar die geven juist de schoonheid aan het project. We vinden het mooi om in onze architectuur de signatuur van de ambachtsman zichtbaar te maken.” Daarna gaat De Cock in gesprek met architect Paul van Hontem.

Over Raamwerk
De Cock en Dendooven leerden elkaar kennen aan de opleiding Architectuur aan KU Leuven. Na het opdoen van ervaring bij verschillende architectenbureaus richtten ze in 2016 Raamwerk op. Sindsdien werkten ze aan diverse projecten voor particuliere en private opdrachtgevers en wonnen ze verschillende Open Oproepen van de Vlaamse Rijksbouwmeester, waaronder Jeugdontmoetingscentrum in Lichtervelde en Duinhelm in Oostende.
raam-werk.com

Tijd: 20:00 – 21:15 uur
Prijs: €7,50 | studenten en sponsoren gratis
Aanmelden sponsoren via [email protected]

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?