sluit

TE GAST – De Wielerklassiekers

Avondvullend programma over Wielrennen

Al meer dan 15 jaar organiseert stichting De Wielerklassiekers een avondvullend programma vóór en dóór wielrenners. Wielerverhalen uit een ver verleden en uit recentere tijden, vertelt door wielerfotografen, wielerdichters, wielerschrijvers, (ex)renners, ploegleiders en wetenschappers. Dat alles omlijst door muziek en een wielerquiz met mooie prijzen.

Onder de bezielende begeleiding van sportcommentator Gio Lippens zorgen de volgende gasten weer voor een avondvullend programma:

Richard Plugge: Ploegleider van de succesvolle wielerploeg Jumbo Visma. Normaal blijft hij graag op de achtergrond maar deze avond doet hij een boekje open!

Kirsten Wild: Een van de snelste vrouwen op twee wielen! Ze verzamelde maar liefst 35 medailles bij elkaar op WK’s en EK’s met name op de baan, waar ze haar grootste successen behaalde.

Karsten Kroon: Als wielrenner in drie grote rondes de bergtrui gedragen en  podiumplekken behaald en klassiekers gewonnen. Nu columnist, commentator en ademcoach.

Kristof Ramon: Een van de beste sportfotografen ter wereld. Hij laat de gebeurtenissen rondom de koers en na finish zien en licht dat toe aan de hand van spraakmakende foto’s.

Wim Daniëls: Tekstwetenschapper, schrijver en taaladviseur. Hij geeft lezingen en voordrachten en staat in het theater met voorstellingen. Voor de Wielerklassiekers vertelt hij over ‘De taal van de fiets’!

En verder muziek van Black Hat White Hat, een wielerquiz met mooie prijzen en nog veel meer!

Duur: 20:00-22:30 uur
Entree € 17,50
Speciaal arrangement: entree inclusief diner met drankje € 32,50

Info: www.dewielerklassiekers.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?