sluit

TE GAST – EuroGames Nijmegen

De ins en outs van LGBTIQ+ en sport

Over pakweg 100 dagen vindt in Nijmegen de openingsceremonie plaats van het grootste, meerdaagse LGBTIQ+ sportevenement van Europa: de EuroGames. In de week na de 4Daagse zullen zo’n 2500 atleten uit heel Europa in 19 verschillende sporten met elkaar de strijd aan gaan.

Donderdag 21 april bespreken gastvrouwen Anja van Hout en Jolanda van Gool (De Brabantse potcast) met verschillende gasten hun motivatie om betrokken te zijn bij dit evenement, hun passie voor sport en wat volgens hen de meerwaarde voor Nijmegen is om gaststad te zijn. Vanuit diverse invalshoeken bekijken zij ook of er wel behoefte is aan specifiek LGBTIQ+ sportclubs in Nederland of dat het ook anders kan; hoe was het, hoe is het nu en wat zou volgens de betrokkenen het ideale plaatje zijn?

Deze avond is bedoeld voor iedereen; Of je nou bestuurder bent van een sportvereniging, een beleidsmedewerker bij een gemeente of een LGBTIQ+ sporter bij een reguliere sportclub; kom, luister en discussieer mee.

EuroGames Nijmegen is mede mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen, provincie Gelderland en ministerie van OC&W. Het bijwonen van deze avond is gratis. Reserveren is noodzakelijk.

EuroGames Nijmegen (27-30 juli): www.eurogames2022.eu

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?