sluit

Te Gast: HABITANTS Laatste kaarten

One Self (release show)

De Nijmeegse band Habitants is misschien wel Nijmeegs meest veelbelovende shoegaze sensatie. De band rondom ‘The Gathering’-gitarist René Rutten bracht begin 2016 hun eerste nummer Meraki uit ten behoeve van een crowdfunding. Honderden donaties uit meer dan 40 landen zorgden binnen enkele dagen voor de financiering van het debuut.

Op deze avond presenteert de band One Self, een mix van alternatieve droompop, shoegaze en dark wave. Met hun filmische melancholische shoegaze past de presentatie van ‘Habitants’ nergens beter dan in LUX. Live verscheen de band pas éénmaal eerder; op het toneel van Doornroosje, waar zij grote indruk maakte op het publiek. De band bestaat verder uit zangeres Anne van den Hoogen (Rosemary & Garlic), gitariste/pianiste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie (Drive by Wire, Spitball). One Self ligt vanaf 5 oktober fysiek in de winkels.

Voor de liefhebbers van Cocteau Twins, Slowdive en Lush.

Van een ongekende, pakkende en diepgravende schoonheid. In alle opzichten een droomdebuut!”  (Subjectivisten over One Self)

www.habitantsmusic.com

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden