sluit

Te gast: Op naar supertherapeuten in de eerstelijn!

Er blijken therapeuten te zijn die stelselmatig de beste resultaten behalen en dat ook nog eens vele malen sneller dan gemiddeld. Ze blijken dat niet zozeer te bereiken door heel erg goed te zijn in een bepaalde vorm van therapie, maar door de behandeling vooral heel persoonlijk te maken. Het grote en snelle effect wordt bereikt ongeacht de problematiek en gebruikte behandelmethodiek. Juist ook de groep mensen met een slechte prognose blijken het meeste baat bij deze therapeuten te hebben. Bestudering van de toptherapeuten maakt duidelijk volgens welke route therapeuten zich verder kunnen ontwikkelen*. Dat is geen gemakkelijke weg en tegelijkertijd verrassend eenvoudig. De principes van de eerstelijnszorg (primary care) zijn zeer passend bij de toptherapeuten en de zorg zou erg gebaat kunnen zijn bij zoveel mogelijk toptherapeuten in de eerstelijn. De beste en vaak ook kortste zorg, laagdrempelig beschikbaar voor iedereen in de wijk. Dus juist ook voor de mensen met ernstige, multicomplexe en/of chronische kwetsbaarheid! Laten we kijken hoe we dat met elkaar voor elkaar kunnen krijgen!

* voor een aanzet tot een wetenschappelijke onderbouwing zie M. Linssen, Het verschil maken, 2017 (download PDF via: https://www.kortdurendbehandelen.com/resources)

Michiel Linssen is GZ-psycholoog in de Basis GGZ (eerstelijn) en verzorgt lessen, lezingen en workshops over kortdurend & persoonlijk behandelen en hoe je een toptherapeut kunt worden. Een handzaam boek over deze materie is in de maak.

Aanmelden kan tot donderdag 17 mei  2018 16:00 uur.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?