sluit
Lux Gebouw

Te gast: Stillen

Stillen is een beeldende voorstelling over eetstoornissen en de zoektocht naar identiteit. Met getekende figuren, projecties en animaties vertelt Stillen het verhaal over irreële gedachten en gevoelens, het overwinnen van angsten en de weg naar herstel van een eetstoornis.

Ixta Noa, expert in ervaringsdeskundigheid en herstel en Amarum, expertisecentrum eetstoornissen presenteren in samenwerking met ‘Kracht van Beleving, theater over (psychische) gezondheid’ de voorstelling Stillen.

Een afwisselende voorstelling over goed genoeg zijn, triggers en vinden wat je vervult.   Zeven jaar lang had theatermaker Maartje Wikkerink* een eetstoornis. De theatervoorstelling Stillen is gebaseerd op haar eigen verhaal en interviews met ervaringsdeskundigen. ,,Ik wilde heel graag ergens goed in zijn. Afvallen kon ik als de beste.”

Spel: Maartje Wikkerink. Regie: Ingrid van Leeuwen . Vormgevingsadvies: Ronald de Ceuster Voor meer informatie en andere speeldata en klik hier  *Maartje Wikkerink is in 2012 afgestudeerd aan de academie voor theater ArtEZ en behaalde haar certificaat aan de opleiding poppen- en objectentheater  van de NVP Unima. Als freelance theatermaker en poppenspeler maakte en speelde Maartje o.a. voor het Internationaal Poppen- en figurentheater festival, Valentijn Productiehuis voor poppentheater, theatergroep Nachtbaard en het Pop Arts festival (i.o.v. Feikes Huis).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden