sluit

TE GAST – Sustainable Fashion Meet Up

Wat betekent sustainable fashion in de praktijk? Hoe kunnen we omgaan met het modesysteem? Welke veranderingen zijn gaande? Hoe kijken we naar de toekomst van mode?  Denk hierbij aan techwear, biodesign, couture, kunst en maatschappelijke betrokkenheid in de mode. Daar praten we over met verschillende designers die vanuit verschillende hoeken hun stempel zetten op de hedendaagse mode-industrie tijdens de Sustainable Fashion Meet Up op donderdag 23 juni om 19.30 uur in LUX.

De Meet Up wordt gehost door cultuurwetenschapper Jeroen Populier. Hij gaat in gesprek met  de Arnhemse mode ontwerpster  Mirte Engelhard die samen met antropoloog Maaike Broos de docu-serie ‘draag je verhaal’ ontwikkelt. Een docu-serie die de waarde van kleding opnieuw bevraagt.

Marina Toeters is een Fashion Tech Designer en zij geeft ons inzichten uit haar onderzoek in hoe je technologie kunt inzetten om bij te dragen aan een circulair modesysteem.

Fashion Designer Tim Dekkers schuift aan om ons aan het denken te zetten over ons handelen in bredere context. Moeten wij ons destructieve gedrag aanpassen of juist de schoonheid inzien van dit proces?

Visueel narratief ontwerper Bobbine Berden daagt ons uit om op nieuwe manieren te gaan ontwerpen; waarin tijd, kwaliteit, puurheid en (emotionele) duurzaamheid centraal staan. Maar hoe doe je dat?

Ilfa Siebenhaar neemt ons graag mee in wereld van biodesign. Hoe kun je bijvoorbeeld kleur creëeren met bacteriën? Ilfa is altijd bezig met onderzoeken hoe de materialen waarmee ze werkt op een betere of alternatieve manier gebruikt kan worden.

Aanmelden via: [email protected]
Deelname is gratis.

stiksoep.nl/projecten/modemonster

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?