sluit

Te Gast – ACN College: Ninke Happel

Dit jaar nodigt het ACN vijf spraakmakende architecten en beeldend kunstenaars uit om een college te geven over hun vak en hun persoonlijke drijfveren. Hedendaagse interdisciplinair werkende vakmannen en -vrouwen met een missie, die vaak opereren op het snijvlak van autonome kunst, filosofie, stedenbouw en architectuur. Met experimenten binnen hun vakgebied spreken ze (inter)nationaal tot de verbeelding.

De eerste gast is Ninke Happel, architect en medeoprichter van het Rotterdamse architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven (HCVA). HCVA werd Architect van het Jaar 2019 en vestigde vorig jaar definitief zijn naam met het ontwerp voor de renovatie van Museum de Lakenhal in Leiden (winnaar Abe Bonnemaprijs 2019). Met een uitgesproken belangstelling voor de cultuurhistorische gelaagdheid van steden en gebouwen bevinden de projecten van HCVA zich op het snijvlak van oud en nieuw. Het bureau werkt daarbij vanuit een synthetische benadering waarbij heden en verleden op dezelfde as worden gezet om met regenererende kracht elkaars eigenheid te kunnen versterken. Ninke Happel vertelt vanuit haar persoonlijke fascinatie over lopende projecten als de tijdelijke huisvesting van de Eerste Kamer.

De colleges worden samengesteld en ingeleid door architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem. Van Hontem is regionaal bekend om zijn bevlogenheid en vakkennis. Vanuit zijn fascinatie voor architectuur, agendeert hij het Nijmeegse architectuurdebat.

architectuurcentrumnijmegen.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden