sluit

Vier kerst in LUX

De dagen worden korter en de sfeerverlichting wordt opgehangen in de straten. Dat betekent maar één ding: de feestdagen komen er aan! Heb je zin om lekker verwend te worden met de kerst? Even niet in de keuken staan of de berg afwas te doen? Kom dan bij ons kerst vieren!

Zoals ieder jaar kun je kiezen voor een KerstFilmOntbijt of een KerstFilmDiner, of allebei natuurlijk. Speciaal voor de kerst hebben we adembenemende films geselecteerd: Wonder Wheel van Woody Allen en Wonderstruck van Todd Haynes. De arrangementen zijn tot maandag 17 december verkrijgbaar.

Koop hier je kerstarrangementen met Wonder Wheel

Eerste kerstdag: KerstFilmOntbijt / KerstFilmDiner
Tweede kerstdag: KerstFilmOntbijt / KerstFilmDiner

Koop hier je kerstarrangementen met Wonderstruck

Eerste kerstdag: KerstFilmOntbijt / KerstFilmDiner
Tweede kerstdag: KerstFilmOntbijt / KerstFilmDiner

Ontbijt

Het ontbijt bestaat uit diverse lekkernijen, waaronder een frittata van truffel en knolselderij, een wentelteefje met rozemarijn, een bosvruchten smoothie en een sneetje kerststol. Bij het ontbijt komt een glas versgeperste jus d’orange en een van onze theesoorten of koffies.

Diner

Voorgerecht

Carpaccio van rode biet met geitenkaas, mierikswortelcrème, meloes ui, amandelen en radijsjes

Tussengerecht

Heilbot op een tomaten-visbouillon met geglaceerde aardappelen, prei en antibiose

Hoofdgerecht

Drie bereidingen van eend geserveerd met aardappelmousseline:
~ gebakken eendenborst met gesmoorde spitskool, karwijzaad en een jus van sinaasappel
~ rouleau van eendenbout met rode kool en stoofpeer
~ bitterbal van eend met mosterdmayonaise

Nagerecht

Clafoutis van kersen op karamel, met amaretto-ijs, pepernootkruim en amandelschaafsel

Wonder Wheel – Woody Allen

Voor Wonder Wheel heeft Woody Allen weer een grote sterrencast weten te strikken: Kate Winslet, Jim Belushi, Justin Timberlake én Juno Temple. Het verhaal van vier met elkaar verstrengelde levens midden in de drukte van het pretpark op Coney Island, New York in de jaren 50: Ginny, een melancholische, nogal emotionele voormalig actrice die inmiddels als serveerster in een visrestaurant werkt; Humpty, een carrouselbediende; Ginny’s onbehouwen echtgenoot Mickey, een jonge en knappe badmeester die ervan droomt toneelschrijver te worden; en Carolina, de van Humpty vervreemde dochter die zich voor gangsters schuilhoudt in het appartement van haar vader.

Wonder Wheel is poëtisch gefilmd door cinematograaf Vittorio Storaro (die al eerder met Allen samenwerkte aan Café Society) en is een krachtig en dramatisch verhaal over passie, geweld en verraad.

Wonderstruck – Todd Haynes

Het adembenemende Wonderstruck is Todd Haynes’ (Carol, Far From Heaven) meest ambitieuze film tot nu toe. Op meesterlijke wijze brengt Haynes je terug naar de magie van de kindertijd. Het scenario van Wonderstruck is gebaseerd op een boek van Brian Selznick (net als Marin Scorsese’s Hugo).

Twee kinderen in verschillende tijdperken willen allebei stiekem dat hun leven anders is. Een jongen, Ben, verlangt in de jaren 70 naar de vader die hij nooit heeft gekend. Een doof meisje, Rose, houdt in de jaren 20 nauwkeurig een plakboek bij van het leven van een mysterieuze actrice. Wanneer Ben een mysterieuze aanwijzing ontdekt in de kamer van zijn moeder en Rose op een ochtend een aanlokkelijke krantenkop leest, besluiten beide kinderen op zoek te gaan naar datgene wat ze missen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden