sluit
45 Stoelen voor méér dan film!

Crowdfunding

45 Stoelen voor méér dan film!

We willen méér dan film. Daarom gaan we crowdfunden voor 45 filmstoelen. Om vaker onderwijsprojecten, nagesprekken, debatten, cursussen en bijzondere programma’s te organiseren, bouwen we twee workshopruimtes en een zaal voor filmeducatie. Help mee en leer anders kijken!

Vanwege het vertrek van de huurder, Boekhandel Roelants, is er ruimte vrijgekomen in het kassagebouw van LUX. Dat biedt ons de kans om een droom te verwezenlijken en het pand ingrijpend te verbouwen. Er komt een kleine filmzaal en twee workshopruimtes. De verbouwing betalen we zelf, voor de inrichting hebben we jouw hulp nodig.

We hopen dat jij net als ons een ruimte voor verdieping belangrijk vindt. Dat je filmeducatie, nagesprekken, cursussen, debatten en bijzondere programma’s ook een warm hart toedraagt. Wil je ons daarom helpen met de aanschaf van 45 filmstoelen?

Crowdfund LUX

Waarom crowdfunden?
Omdat we deze mooie plannen niet uit onze reserves kunnen bekostigen, moeten we andere bronnen van inkomsten aanboren. We hopen dat jij deze plannen samen met ons wil realiseren. Dat is tenslotte ook waar het in de nieuwe ruimtes om draait: actief deelnemen, luisteren en elkaar verder helpen. We hopen dat jij ook méér wil dan film en onze educatieplannen en het belang daarvan onderschrijft. Je zou ons ontzettend steunen met een donatie. Met een heleboel kleine giften kunnen we iets moois bereiken: de aanschaf van 45 stoelen voor de nieuwe filmzaal. Stoelen waarin je niet alleen comfortabel naar het filmdoek kunt kijken, maar die ook in debatopstelling kunnen staan, zodat we samen in gesprek kunnen.

Wat levert het jou op?
Op de eerste plaats een bijzondere, kleinschalige plek waar je nog meer kunt genieten van al het moois wat wij je te bieden hebben. Daarnaast willen we je bedanken voor je gift met een van de tegenprestaties die je kunt vinden op onze Voor de Kunst-pagina.

Wat zijn onze plannen?
De nieuwe vleugel in het kassagebouw krijgt een multifunctioneel karakter. Wij willen de vrijgekomen plek gebruiken om actiever aan de slag te gaan met film en meer educatieprojecten op te zetten.

Kleine en intieme filmzaal
Er komt een kleine, intieme filmzaal met 45 stoelen. Daar kunnen we samen napraten, discussiëren of debatteren. Het zaaltje is geschikt voor vertoningen van kleine, bijzondere films, de verborgen pareltjes van de (Europese) cinema. Maar ook intieme singer-songwriters optredens, lezingen en try-outs behoren tot de mogelijkheden.

Workshopruimtes
Daarnaast willen we in het pand twee workshopruimtes creëren. Daar kunnen cinefielen de diepte in met filmcursussen en laten we scholieren kennismaken met de kracht van beelden. Zij kunnen bijvoorbeeld een workshop volgen over filmtechniek en daarna zelf een film maken. Met de educatielokalen willen we ons verder ontwikkelen als regionaal knooppunt op het gebied van film- en media-educatie.

Steun ons en leer anders kijken!
Bedankt!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden