sluit

024geschiedenis: ZIJ/HIJ

LHBTQ+ emancipatie in Nijmegen

Tijdens 024geschiedenis vertoont studievereniging GSV Excalibur een documentaire rondom het thema ‘ZIJ/HIJ’. We bekijken de geschiedenis van de Nijmeegse LTHBQ+ emancipatie vanuit verschillende perspectieven. Hoe werd er gereageerd toen je uit de kast kwam 40 jaar geleden? En hoe is dat nu?

De documentaire vertelt over de levens van verschillende Nijmegenaren uit de LHBTQ+ emancipatie van onze stad. Met elkaar en de documentairemakers praten ze over hun ervaringen binnen én buiten de gemeenschap. Hoe reageerden mensen wanneer je 40 jaar geleden uit de kast kwam? En hoe is dat nu? Durf je te zoenen met je partner in het openbaar? Met het antwoord op deze vragen proberen we een stukje dichter bij de Nijmeegse geschiedenis te komen.

MAAND VAN DE GESCHIEDENIS
Oktober is de Maand van de Geschiedenis en sinds 2011 organiseert Nijmegen daarvoor jaarlijks een speciaal weekend onder de naam 024geschiedenis Nijmegen. In het weekend van 25 t/m 27 oktober zijn er talloze activiteiten die te maken hebben met de historie van Nijmegen. Dit jaar is het thema van het weekend ‘ZIJ/HIJ’.

In het kader van dit weekend vertoont de Publieksgeschiedeniscommissie van studievereniging GSV Excalibur deze documentaire. De studievereniging is verbonden aan de opleiding Geschiedenis van de Radboud Universiteit en probeert via deze commissie geschiedenis aantrekkelijker en bekend te maken voor een groter publiek. Elk jaar werken zij mee aan het 024geschiedenis weekend.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden