sluit

20 jaar LUX: Jubileumavond

20 jaar LUX: Moving Bubbles

LUX zet al 20 jaar hoofden en harten in beweging. De jubileumavond op zaterdag 31 oktober staat volledig in het teken van de schurende verhouding tussen feit en fictie. Te gast zijn Sinan Can en Martin Koolhoven. Gespreksleiding is in handen van Nazmiye Oral.

RELIGIE, DISNEY, TROOST
Om 20.00 uur start een spraakmakende avond met Sinan Can en Martin Koolhoven waarin zij met elkaar en gasten aan tafel gaan over religie, intolerantie, Disney, troost, technologie, manipulatie en surrogaatbeleving. Zij delen hun favoriete fragmenten en live optredens met het publiek. Gespreksleiding is in handen van Nazmiye Oral.

Sinan Can (1977) is onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA. Bekend van onder meer De Arabische Storm en Bloedbroeders. In 2016 won hij de prijs Journalist voor de Vrede. Martin Koolhoven (1969) is een Nederlands filmmaker. Zijn bekendste films zijn Het schnitzelparadijs, naar de roman van Khalid Boudou, Oorlogswinter naar het boek van Jan Terlouw en de in 2016 voltooide western Brimstone, die hij zowel schreef als regisseerde.

LIVE & LIVESTREAM
In verband met alle corona-maatregelen is de jubileumavond niet alleen live vanuit de zaal maar ook vanuit je huiskamer te beleven via een livestream die LUX gratis (‘want wie jarig is, trakteert’) ter beschikking stelt. Je hoeft je alleen via deze link te registreren: je ontvangt dan alle informatie per mail.

Update 15 oktober – 22 oktober bestaat LUX 20 jaar, een jubileum dat we graag groots hadden willen vieren. Vanwege de situatie waar we ons op dit moment met zijn allen in begeven, is dit helaas niet mogelijk. Het bijzondere programma dat we voor de jubileumavond op zaterdagavond 31 oktober hebben samengesteld willen we door laten gaan, maar dan in aangepaste vorm. Wat in de afgelopen maanden steeds zichtbaarder voor iedereen is geworden is de belangrijke rol die kunst & cultuur vervult in deze tijd; een lichtpunt voor velen, een houvast, een afleiding, een inspirator, een oplossing. Daarom kiezen we ervoor om, volgens de richtlijnen, 30 personen live aanwezig te laten zijn in zaal 7; alle andere bezoekers ontvangen we graag digitaal via de livestream.

20 JAAR LUX: MOVING BUBBLES
LUX bestaat 20 jaar en dat vieren we met het jubileumprogramma Moving Bubbles! Tijdens dit programma, dat 21 dagen duurt – van zondag 11 t/m zaterdag 31 oktober, dagen we ons publiek uit om uit haar bubble te komen. We vertonen vanaf zondag 11 oktober 20 dagen op rij de meest favoriete films van de afgelopen 20 jaar en sluiten op zaterdag 31 oktober af met een spraakmakende avond met Sinan Can en Martin Koolhoven. Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden