sluit

Livestream – ACN & LUX presenteren: De Ideale Woning

LUX bij je thuis

Je logeerbed inklappen om ruimte te maken voor je thuiskantoor of zoomen vanaf het aanrechtblad… De eisen die we stellen aan onze binnenruimte zijn sterk veranderd nu we massaal thuiswerken. Hoe transformeer je je eigen woningplattegrond tot je ideale (thuiswerk)woning?

Hoe kunnen we Nijmeegse nieuwbouw zo ontwerpen dat het kan meebewegen met de levensstijl en omstandigheden van bewoners? Met twee experts stellen ACN en LUX tijdens onze livestream De ideale woning het flexibele interieur en het Open Bouwen centraal.

IDEALE WERKPLEK
Hoe creëer je binnen je eigen woning jouw ideale thuiswerkplek? Interieurarchitect Odette Ex (Ex Interiors) vertelt hoe een goede, duurzame werkplek eruit ziet en wat een haalbaar ideaal is voor de gemiddelde thuiswerker. Ex won onlangs met haar FL’EX-BOX de ontwerpprijsvraag De werkplek van de toekomst. De coronacrisis zette haar aan het denken en ze kwam met deze Community-based Office-Box tot een geheel nieuwe definitie van ‘de werkplek’.

OPEN BOUWEN
Architect Olaf Gipser (Olaf Gipser Architects) laat zien wat Open Bouwen betekent: een methode waarbij muren en installaties niet in beton zijn gegoten, maar kunnen worden verplaatst en aangepast. Daardoor is de woning naar eigen wens in te delen. Het laat de ruimtes tussen de muren en de functies die we daaraan toekennen open. Welke open bouwconcepten zijn bewezen goed en hoe zorgen deze ervoor dat je woning mee kan groeien met veranderende woonomstandigheden?

OPROEP: FOTO’S VAN JOUW THUISWERKPLEK
Voor dit programma zijn we op zoek naar inspirerende (en mislukte) oplossingen om van je woning een werkplek te maken! Zoek je inspiratie bij het indelen van je woning, of voel je je al lang senang in jouw zelfgebouwde huiskantoor? Odette Ex bespreekt de meest bijzondere inzendingen tijdens haar presentatie en laat zien wat er beter kan of wat inspirerend is voor anderen.

Wil je meedoen? Stuur uiterlijk zondag 28 februari een foto, vlog, tekening of ander bewijsmateriaal van je lockdown-oplossing op naar [email protected]. Vermeld er meteen even bij wat je geslaagd of minder geslaagd vindt. Wie weet wordt jouw inzending wel als voorbeeld gebruikt in dit online programma!

OPENING JAARPROGRAMMA
Aan het begin van het programma luiden we met dansgezelschap 2DEFORM het nieuwe jaarthema TUSSENRUIMTE van ACN in. Op pulserende beats laat 2DEFORM zien hoe wij, als elkaar ontwijkende individuen, uiteindelijk van elkaar vervreemden of zelfs oplossen in het niets…

Deze livestream is gratis. Via de ticket-knop kom je rechtstreeks op het YouTube-kanaal van de livestream.

Dit is een programma in het kader van ‘TUSSENRUIMTE’. Het komende jaar onderzoekt het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) de betekenis van de ruimte tussen ons in. We onderzoeken de tussenruimte vanuit de invalshoeken: flexibel ruimtegebruik, het publieke karakter en nieuwe verhalen die de ruimte vullen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?