sluit

An Inconvenient Talk

Film en gesprek An Inconvenient Truth 2
Film & Gesprek

Klimaatverandering is een steeds urgenter feit. Zo zien we in de opvolger van An Inconvenient Truth. Maar hoe praten we hierover met anderen zonder oordelend over te komen? We leren het tijdens de workshop ‘Klimaatgesprekken’.

An Incovenient Night

Deze avond kijken we samen naar An Inconvenient Truth 2. Daarna gaan we met elkaar in gesprek tijdens de workshop ‘Klimaatgesprekken’. Een prikkelende en leerzame avond voor de doorgewinterde klimaatactivist én de prille nieuwsgierige.

An Inconvenient Talk

Klimaatgesprekken verzorgt al jaren workshops ‘Klimaatgesprekken’. De thema’s variëren van het betrekken van anderen bij nieuwe projecten tot het voeren van gesprekken met de ander zonder in vervelende discussies te belanden. Deze avond staat geheel in het teken van die laatste vraag: hoe maak je duidelijk welke veranderingen jij belangrijk vindt, zonder de ander in het verdomhoekje te plaatsen?

An Inconvenient Sequel

Dat laatste is soms een lastige opgave wanneer we zien wat er allemaal mis gaat op klimaatgebied. Het is alweer ruim tien jaar geleden dat Al Gore de wereld alarmeerde met zijn film An Inconvenient Truth. In de opvolger An Incovenient Truth 2 toont hij de vooruitgang die we sindsdien boekten, maar ook de negatieve invloed die klimaatsceptici als de Amerikaanse president Donald Trump hebben op eerder gemaakte afspraken. Trump’s beloftes om miljarden gelden voor het klimaatbeleid op te schorten, zetten het debat opnieuw op scherp en doen de moed in de schoenen zakken van de simpele klimaatactivist. Samen kijken we hoe het verder moet.

 

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden