sluit

Café Europa

Op 23 mei mag je weer je stem uitbrengen tijdens de Europese Parlementsverkiezingen. Maar wat betekent het eigenlijk om Europeaan te zijn? Is het meer dan het stembiljet dat binnenkort door de brievenbus komt? We kijken drie korte films (geselecteerd i.s.m. Go Short) en gaan samen in gesprek over deze vragen.

EUROVISIE
Europa is meer dan wet- en regelgeving over de verplichte kromheid van bananen en de gemeenschappelijke munt. Samen kijken we naar drie korte documentaires over de rol van het Eurovisie Songfestival voor queer-culture, het nut van eindeloze klimaatonderhandelingen, en de ruimte voor een religieuze bevolking in een seculiere organisatie. Wat vertellen deze thema’s ons over de persoonlijkheid van de Europese Unie?

FORT EUROPA
Tijdens het tweede gedeelte van de avond praten we met elkaar over deze thema’s en vraagstukken zoals het verleggen van grenzen binnen de Europese Unie, de impact van groeiend populisme in ‘fort Europa’ en de zwaar bekritiseerde wetgeving en bureaucratie van de EU. Aan elke tafel is de centrale vraag: wat doet dit thema met Europa als collectief? Maar ook: wat ontdekken we over onszelf als Europeaan?

Dit programma is een samenwerking tussen LUX Nijmegen, Europe Direct Nijmegen en Go Short.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden