sluit
Lux Gebouw

Día de Los Muertos – Coco

Kinderprogramma Día de Los Muertos
Junior

In de kleurrijke animatiefilm Coco ontdekt Miguel de geschiedenis van zijn familie in het Land der Doden. Hoe denken kinderen in Nederland eigenlijk na over de dood? We kijken de kleurrijke animatiefilm Coco en praten tijdens een leuke knutselsessie samen na.

Na de film denken we samen met de kinderen na over wat er in Coco te zien is. Wat viel hun op in de film? En wat betekent ‘dood’ voor kinderen? Dat doen we in een luchtige knutselsessie onder leiding van orthopedagoge en rouwtherapeute Annet Weijers. We vragen alle kinderen om een gestorven klein diertje (bijvoorbeeld een lieveheersbeestje of een spin) mee te nemen, waarvoor ze tijdens het gesprek een kistje zullen maken van luciferdoosjes. Mocht een insectje te eng zijn, dan mag het natuurlijk ook een klein speelgoedfiguurtje zijn. Aan het einde van het programma geven we alle diertjes een afscheid. Voor kinderen die liever geen kistje maken is er tekenmateriaal, maar er gewoon gezellig bijzitten mag natuurlijk ook.

OVER DE ANIMATIEFILM COCO 
In de kleurrijke animatiefilm Coco (VS, 2017) droomt de kleine Miguel van een succesvol leven als muzikant. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

Dit kinderprogramma is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Regie: Lee Unkrich. Duur: 105 minuten. Taal: Nederlands.

DÍA DE LOS MUERTOS
Ieder jaar viert de Mexicaanse gemeenschap de Día de Los Muertos. Waar de dood in Mexico in allerlei kleurrijke gedaantes door de steden danst, is deze bij ons zwart, treurig en afstandelijk, iets om bang voor te zijn. Waar komt dat verschil vandaan? Hoe is dit in andere culturen?

Waarom houden wij de dood op afstand, terwijl deze juist veel betekenis kan geven aan het leven nu? Kortom: hoe kan de dood ons verrijken, wanneer we er openlijk over nadenken en praten met elkaar? Dit gaan we doen op Dia de Los Muertos op zaterdag 2 november.

PROGRAMMA ZATERDAG 2 NOVEMBER
12.00 – 16.00 uur Coco (kinderprogramma)
12.00 – 14.00 uur Met volle teugen – In gesprek over zinvol leven
15.00 – 17.00 uur Rouwen en vieren – De dood in verschillende culturen
17.30 – 20.00 uur Het laatste avondmaal
20.30 – 22.30 uur Jelena Kostic – (UN)BOUND & Naar Huis

KAARTEN
Combi-ticket (Met Volle Teugen + Rouwen en vieren + Jelena Kostic) € 27,50

Coco (kinderprogramma) t/m 12 jaar € 6,00 / regulier € 10,00
Met volle teugen € 5,00
Rouwen en vieren € 7,50
Het laatste avondmaal € 26,50 (incl. driegangendiner)
Jelena Kostic – (UN)BOUND & Naar Huis € 19,00

Het Día de Los Muertos programma is een samenwerking tussen LUX en Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Monuta.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?