sluit

De grote – wat nou waterschappen?! – verkiezingsshow

Alles wat je moet weten over de belangrijkste verkiezingen van Nederland

We weten allemaal dat er waterschappen zijn en dat deze een belangrijke rol spelen in Nederland. Toch kan bijna de helft van de Nederlanders niet uitleggen wat een waterschap precies doet. En dat terwijl de waterschapsverkiezingen ontzettend belangrijk zijn voor de kwaliteit van ons leven. Tijdens De grote – wat nou waterschappen?! – verkiezingsshow op donderdag 9 maart ontdek je samen met ons het belang en het waarom van de waterschapsverkiezingen.  

In een interactieve show met mini-reportages, een quiz en kunst duiken we in de waterschappen. We staan stil bij wat de waterschappen nou precies doen, wat je stem nou echt waard is en de grote vraagstukken van de toekomst. De verkiezingsshow wordt vol humor en energie geleid door politiek/maatschappelijke theatermakers De Kiesmannen.  

Duik in de waterschappen

Deze experts gaan je helpen: Lotte Kaatee (Waterschap Rivierenland), Co Verdaas (Dijkgraaf Waterschap Rivierenland), Ciana Mayam en Herman Havekes (expert Unie van Waterschappen). 

Piepschuim 
De culturele intermezzo’s worden verzorgd door Piepschuim. Piepschuim geeft met scherpe teksten en fraaie muziek commentaar op de actualiteit. Zanger en tekstschrijver Cor Burger en multi-instrumentalist Robbert Koekoek touren momenteel door het land met een programma over de klimaatcrisis, maar deze avond ligt de focus (ook) op de verkiezingen. 

De Kiesmannen
De Kiesmannen schijnt nieuw licht op de ontwikkeling van actief burgerschap door formats als theatershows, podcasts en workshops in te zetten om jonge mensen te informeren over politieke en maatschappelijke thema’s. 

 Dit programma is in samenwerking met Waterschap Rivierenland tot stand gekomen. 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?