sluit

De Kleine Zondagsviering

Eenzaamheid door generaties heen i.s.m. Sterker sociaal werk, Cultuur op de Campus & Via Berlin
Instant Loneliness

Hoe denken verschillende generaties over eenzaamheid? Is het erg als je alleen bent? In De kleine zondagsviering gaan we samen in gesprek met en voor alle leeftijden. Een interactieve en gezellige middag, met programmamaker en gespreksleider Iris Romeijnders, live cello muziek en muzikale voordrachten van studenten i.s.m. Cultuur op de Campus. En er is koffie en taart!

Praten over eenzaamheid: Het klinkt misschien wat zwaar. Toch praten we er stiekem elke dag over. Wanneer we praten over wie we gesproken hebben, wie langs is geweest of wie een WhatsAppje gestuurd heeft. Het zijn allemaal voorbeelden van mensen met wie je in verbinding staat. De dingen die ons niet eenzaam doen voelen, we zijn er maar al te druk mee bezig.

Het gesprek voor alle leeftijden

Toch zijn er ook mensen die we even niet zien, die we missen of die niet meer bij ons zijn. Praten over eenzaamheid is dus best belangrijk. We kunnen het wel, maar benadrukken vaak hoe het gevoel er niét is. In deze mooie middag laten we ruimte om beide kanten eens te bespreken, met mensen van verschillende leeftijden. Natuurlijk is het prettig dat gespreksleider Iris Romeijnders ons een beetje helpt met het delen. Zij is gespecialiseerd in het creëren van een veilige omgeving waarin iedereen gehoord wordt.

Muzikale voordracht n.a.v. workshop brieven schrijven

Tijdens de workshop brieven schrijven van Elske van Lonkhuyzen i.s.m. Sterker Sociaal werk hebben deelnemers brieven geschreven. Deze brieven zijn verwerkt tot een voordracht. Onder muzikale begeleiding van Stereotoren worden tijdens deze middag passages voorgedragen.

Muzikale voordracht n.a.v. workshop Roteer mee op Ritme

Tijdens de muzikale workshop op zaterdag 27 november onder begeleiding van Julio Perez (Stereotoren Popfusion) zijn  studenten aan de slag met geschreven teksten waarbij het uitgangspunt was: de intergenerationele ervaringen met eenzaamheid. Met ritme, melodie en harmonie wordt ruimte gecreëerd om emoties te laten spreken en bespreken. Het resultaat hoor je tijdens De Kleine Zondagsviering.

Over de programmaweek Instant Loneliness

In een samenwerking met Via Berlin organiseert LUX de programmaweek ‘Instant Loneliness’. In deze week gaan verschillende groepen met elkaar in gesprek over eenzaamheid. Daarin staan verschillende vragen centraal, zoals ‘Hoe ziet eenzaamheid eruit?’ en ‘Is het altijd erg om eenzaam te zijn?’. In deze week wordt onderzocht op welke manieren je over een moeilijk onderwerp als eenzaamheid met elkaar kan praten. Als onderdeel van de programmaweek ‘Instant Loneliness’ gaan LUX en Via Berlin onder andere in gesprek met daklozen, ouderen en Afghaanse vluchtelingen. Bij het programma Brieven aan de eenzaamheid staat eenzaamheid onder kinderen centraal.

WO 24 NOV
15.00 uur Brieven aan de eenzaamheid (8+)
Gesprekken over alleen zijn met kinderen i.s.m. Via Berlin
19.00 uur Cursus – eenzaamheid in film
Cursusles door Constant Hoogenbosch
20.30 uur Via Berlin & Cello Octet Amsterdam – Instant Loneliness
Een muzikale totaalervaring over eenzaamheid

DO 25 NOV
20.00 uur Buitenstaanders
Talkshow met dak- en thuislozen i.s.m. Beeldbrengers en Via Berlin
20.30 uur Via Berlin & Cello Octet Amsterdam – Instant Loneliness

Een muzikale totaalervaring over eenzaamheid

VR 26 NOV
20.30 uur Via Berlin & Cello Octet Amsterdam – Instant Loneliness
Een muzikale totaalervaring over eenzaamheid

ZA 27 NOV
10.00 uur Workshop Roteer mee met Ritme
Muzikale workshop met Julio Perez (Stereotoren Popfusion) voor studenten i.s.m. Cultuur op de Campus
17.30 uur An Afghan Evening: Loneliness and Displacement
Connecting people through food, music and conversation
20.30 uur Via Berlin & Cello Octet Amsterdam – Instant Loneliness

Een muzikale totaalervaring over eenzaamheid

ZO 28 NOV
14.00 uur De kleine zondagsviering
Eenzaamheid door generaties heen i.s.m. Sterker sociaal werk, Cultuur op de Campus en Via Berlin
16.00 uur Via Berlin & Cello Octet Amsterdam – Instant Loneliness
Een muzikale totaalervaring over eenzaamheid

Dit programma wordt georganiseerd door LUX en Via Berlin, in samenwerking met de Radboud Universiteit, Cultuur op de Campus, Sterker sociaal werk, Beeldbrengers, Yalla Foundation, FPK en Prins Bernhard Cultuurfonds.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?