sluit

De Publieke Tribune met Coen Verbraak

Live radio opname

Na twintig jaar is het weer terug van weggeweest: idealisme. De jeugd van tegenwoordig komt op voor haar overtuigingen, demonstreert, en durft zand in de machine te gooien om verandering in de samenleving te forceren.

In een politiek klimaat waarin visie lange tijd werd gezien als een olifant die het zicht belemmert, spreekt de nieuwe generatie zich hoorbaar uit over wat voor wereld zij in willen leven, en hoe het anders moet. Hoe ziet hun ideale wereld eruit, en hoe zijn hun idealen gevormd? Wat doen zij om verandering tot stand te brengen? En hoe houden zij de moed erin als hun idealen botsen met de weerbarstige werkelijkheid?

In deze uitzending van De Publieke Tribune gaat presentator Coen Verbraak in gesprek met jongeren die zelf de handen uit de mouwen steken om hun idealen voor een betere wereld tot realiteit te maken.

De gasten


Stijn Sieckelinck is filosoof en pedagoog en onderzoekt al sinds 2005 het fenomeen idealen, en promoveerde in 2009 op idealisme bij jongeren. ©Foto door Anna van Kooij


Jessica den Outer is VN-expert op het gebied van natuurrecht, en een van de belangrijkste voorvechters van rechten voor de natuur in Nederland.


Denise Harleman startte het sociaal experiment Collectief Kapitaal, waarmee ze geld inzamelde om mensen die dat hard nodig hebben maandelijks duizend euro te geven. Zonder voorwaarden. ©Foto door Leendert Vooijce

Being an Idealist festival

Op het festival ‘Being an Idealist’ op 12, 13 en 14 mei 2022 in LUX leiden we de nieuwe generatie idealisten op. Laat je inspireren door originele visies en enthousiaste dromen van wereldverbeteraars en ontdek hoe jij, samen met anderen, impact kan maken.

©Foto door Anna van Kooij – HUMAN

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?