sluit

De Werelden van Akwasi

Creative Culture Talk

Zangers acteren. Acteurs presenteren. En presentatoren schrijven. Artiesten doen het tegenwoordig allemaal. Bovendien zetten steeds meer artiesten de stap naar eigen productiemaatschappijen. Zo vergroten ze hun kansen in de kleine Nederlandse entertainmentindustrie. Maar dit betekent ook veel produceren, weinig tijd en vooral: de uitdaging om authentiek te blijven. Tijdens deze Creative Culture Talk deelt Akwasi zijn ervaringen met het publiek.

AKWASI
De kansen en risico’s van een multidisciplinaire aanpak zijn Akwasi (1987) maar al te goed bekend. Akwasi wordt op zijn eigen website omschreven als “creatieve duizendpoot”. En daar is geen woord van gelogen. Hij begon zijn carrière als rapper (Zwart Licht) en voegde later acteur (Feuten, Toren C), presentator en auteur (Laten we het er maar niet over hebben) toe aan zijn cv. Om er nog een schepje bovenop te doen, is Akwasi zijn eigen platenlabel Neerlands Dope en zijn eigen productiebedrijf NEED Vision gestart. Een multidisciplinaire artiest ten voeten uit. Akwasi’s indrukwekkende oeuvre op een jonge leeftijd maakt nieuwsgierig naar de dynamiek tussen multidisciplinaire kunstvormen en cultureel ondernemerschap.

Hoe beïnvloeden deze disciplines elkaar met betrekking tot zijn boodschap? Welke creatieve mogelijkheden zijn er en welke obstakels moet je overwinnen? We hebben het erover met Akwasi, aan de hand van stellingen.

MULTIDISCIPLINAIR
Tevens zal Pien Houthoff, directeur-bestuurder van LUX, aanschuiven om de kunstpraktijk te belichten vanuit het perspectief van een cultureel ondernemer. Welk soort flexibiliteit is vereist als je samenwerkt met een multidisciplinaire artiest? Op welke technische, financiële en creatieve aspecten moet je letten als je multidisciplinair wilt werken, als culturele instelling én als directeur?
Deze Creative Culture Talk wordt georganiseerd door Ph.D. kandidaat Lema Salah. Zij zal het gesprek met Akwasi en Pien modereren en het publiek uitnodigen om actief deel te nemen aan het gesprek.

SPREKERS
Akwasi is auteur, rapper, presentator, theatermaker, dichter en binnenkort voegt hij televisie/programmamaker aan zijn cv toe. In 2018 debuteerde hij met zijn bundel “Laten we het er maar niet over hebben”. Pien Houthoff is directeur-bestuurder van LUX Nijmegen, arthouse voor film, debat, theater, muziek, dans en educatie. Lema Salah is Ph.D. kandidaat aan de Faculteit der Managementwetenschappen en alumnus van de Research Master Historical, Literary & Cultural Studies.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden