sluit

Día de Los Muertos – Het Laatste Avondmaal

Diner & Gesprek

Wat tekent jou als mens? Waarvan geniet je het meeste? En hoe wil jij gezien en herinnerd worden? Onder genot van een driegangendiner staan we in Het Laatste Avondmaal stil bij wat ons leven betekenis geeft. We delen we onze herinneringen en proosten op de toekomst!

Beeld je een klein restaurant in. De schemer van kaarslicht, de geur van bloemen en het geroezemoes van mensen in gesprek. Dit is niet zomaar een restaurant, maar de setting voor jouw laatste avondmaal. Hoe zit je erbij, wetend dat dit je laatste happen zullen zijn? Welke vragen wil je nog stellen? Welke antwoorden zou je geven? Deze vragen grijpen we aan om te proosten op ons leven en onze herinneringen.

We nodigen je uit om een persoonlijk object mee te nemen dat voor jou een bijzondere waarde heeft. Aan de hand van deze objecten gaan we met de andere restaurantgasten in gesprek. Wat tekent jou als mens? En waar haal jij de meeste voldoening uit?

We serveren alle gangen vóór 20.00 uur, zodat je op tijd bij de dansvoorstelling (UN)BOUND van Jelena Kostić kunt zijn.

DÍA DE LOS MUERTOS
Ieder jaar viert de Mexicaanse gemeenschap de Día de Los Muertos. Waar de dood in Mexico in allerlei kleurrijke gedaantes door de steden danst, is deze bij ons zwart, treurig en afstandelijk, iets om bang voor te zijn. Waar komt dat verschil vandaan? Hoe is dit in andere culturen? Waarom houden wij de dood op afstand, terwijl deze juist veel betekenis kan geven aan het leven nu? Kortom: hoe kan de dood ons verrijken, wanneer we er openlijk over nadenken en praten met elkaar? Dit gaan we doen op Dia de Los Muertos op zaterdag 2 november.

PROGRAMMA ZATERDAG 2 NOVEMBER
12.00 – 16.00 uur Coco (kinderprogramma)
12.00 – 14.00 uur Met volle teugen – In gesprek over zinvol leven
15.00 – 17.00 uur Rouwen en vieren – De dood in verschillende culturen
17.30 – 20.00 uur Het laatste avondmaal
20.30 – 22.30 uur Jelena Kostic – (UN)BOUND & Naar Huis

KAARTEN
Combi-ticket (Met Volle Teugen + Rouwen en vieren + Jelena Kostic) € 27,50

Coco (kinderprogramma) t/m 12 jaar € 6,00 / regulier € 10,00
Met volle teugen € 5,00
Rouwen en vieren € 7,50
Het laatste avondmaal € 26,50 (incl. driegangendiner)
Jelena Kostic – (UN)BOUND & Naar Huis € 19,00

Het Día de Los Muertos programma is een samenwerking tussen LUX en Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Monuta.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?