sluit

Día de Los Muertos – Met volle teugen

In gesprek over zinvol leven

Hoe halen we alles uit ons leven? En hoe kan de dood ons daarbij helpen, zonder dat we er bang van worden? In Met volle teugen gaan we – in de Mariënburgkapel – een verdiepend gesprek aan over deze vragen.

Zinvol leven. Wat is dat eigenlijk? En hoe helpt het besef dat ons leven eindig is daarbij? Het antwoord zal voor iedereen anders zijn, maar hoe kom je erachter wat het voor jou is? Deze middag buigen we ons in een intieme setting over deze vragen. Luisteren naar elkaar staat hierbij centraal. We nemen de tijd om iedereen, die dat wil, te laten spreken zonder onderbreking. De rode draad van het gesprek is de kernvraag, van daaruit starten we.

Omdat we iedereen de ruimte willen geven om met aandacht te spreken én te luisteren is er een beperkt aantal plekken beschikbaar, wees er dus op tijd bij!

OVER DÍA DE LOS MUERTOS
Ieder jaar viert de Mexicaanse gemeenschap de Día de Los Muertos. Waar de dood in Mexico in allerlei kleurrijke gedaantes door de steden danst, is deze bij ons zwart, treurig en afstandelijk, iets om bang voor te zijn. Waar komt dat verschil vandaan? Hoe is dit in andere culturen? Waarom houden wij de dood op afstand, terwijl deze juist veel betekenis kan geven aan het leven nu? Kortom: hoe kan de dood ons verrijken, wanneer we er openlijk over nadenken en praten met elkaar? Dit gaan we doen op Dia de Los Muertos op zaterdag 2 november.

PROGRAMMA ZATERDAG 2 NOVEMBER
12.00 – 16.00 uur Coco (kinderprogramma)
12.00 – 14.00 uur Met volle teugen – In gesprek over zinvol leven
15.00 – 17.00 uur Rouwen en vieren – De dood in verschillende culturen
17.30 – 20.00 uur Het laatste avondmaal
20.30 – 22.30 uur Jelena Kostic – (UN)BOUND & Naar Huis

KAARTEN
Combi-ticket (Met Volle Teugen + Rouwen en vieren + Jelena Kostic) € 27,50

Coco (kinderprogramma) t/m 12 jaar € 6,00 / regulier € 10,00
Met volle teugen € 5,00
Rouwen en vieren € 7,50
Het laatste avondmaal € 26,50 (incl. driegangendiner)
Jelena Kostic – (UN)BOUND & Naar Huis € 19,00

Het Día de Los Muertos programma is een samenwerking tussen LUX en Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Monuta.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?