sluit

Dood of leven?

Over leven in het licht van de dood

Opeens krijg je het nieuws te horen: je bent ziek en wordt niet meer beter. De dood wordt in een klap actueel, maar het leven gaat nog door. Toch hebben we het vaak niet over de laatste levensfase, zelfs als het sterven aanstaande is. Tijd voor een avond over het leven.

Als je weet dat je leven eindigt, dienen zich vragen aan. Waar beleef ik zin aan? Wat is lijden? Hoe ga ik om met mijn naasten? Waar vind ik kracht? Hoe houd ik het vol? Nadenken en praten over de naderende dood, zet het leven in een ander licht. Tijd voor een avond rondom het leven, verlies, woede en loslaten. Omdat het goed is het hier over te hebben. Iedereen is uitgenodigd om over dit onderwerp mee te praten; geïnteresseerden, mensen met of zonder ervaring, jong en oud.

PROGRAMMA
Dood of leven? wordt een avond vol variatie, zoals het leven zelf. Zo verzorgt Judith Prins, hoogleraar psychologie, een lezing over ontkenning. Waar komen deze bewuste gevoelens van ontkenning precies vandaan? Ook gaan we met elkaar het gesprek aan over de dood. Samen met Jesse Boon zullen we in een Death Café het gesprek aangaan over de dood, maar luisteren mag ook. Want door het over de dood te hebben, geven we het leven meer betekenis.

Verder is er ‘spoken word’ en een actief intermezzo. Er is dans, gesprek, hapjes en een enorme ‘Before I die…’ wand. Op deze manier gaan we de dood en het leven vanuit verschillende hoeken voelbaar maken; door gesprek, door kunst, door muziek en woord maar vooral samen.

Deze avond is een samenwerking met Netwerk Palliatieve Zorg Zuid Gelderland

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?