sluit

Drift x LUX – Film & Gesprek: Raving Iran

De Week van Drift

Voordat de lente écht losbarst op het NYMA-terrein, dompelt Drift je met Stichting Sinus een week lang onder in de wereld van elektronische muziek, clubcultuur en de kunst die eruit ontspringt. In De Week van Drift hoor je one-of-a-kind livesets, interviews, check je zinnenprikkelende installaties en nog veel meer. LUX presenteert in samenwerking met De Week van Drift de inspirerende film Raving Iran.

Raving Iran

Anoosh en Arash alias Blade & Beard zijn net als wij. Ze houden van muziek, dansen en uitgaan – met één groot verschil: waar wij ons veilig door de nacht bewegen, stellen zij eerst de vraag of de nacht wel veilig is. Op dinsdag 6 juni leer je ze kennen tijdens de vertoning van Raving Iran, een prachtige docu waarin we een groep bevriende dj’s en promotors volgen die opereren onder de radar van een nietsontziend regime. Kleur je buiten de lijnen? Dan maak je kennis met het klappen van de zweep.

Voor de vertoning gaat journalist Sinan Can in gesprek met Reza.
Reza is gevlucht uit Iran, waar hij feesten organiseerde onder de radar van het regime. Momenteel organiseert hij in Nijmegen Ravelution, met als doel bewustzijn te creëren voor mensen die wereldwijd worden onderdrukt, specifiek ook binnen de nachtcultuur.

De week van Drift

Elektronische muziek is meer dan dansen alleen. Sterker nog: voor een deel van de samenleving is het de hartslag waarop het leven zich voortbeweegt. Voor ons ook, en daar vertellen we je maar wat graag meer over. Daarom duiken we tijdens De Week van Drift samen in de bijzondere manieren waarop kunst, muziek, cultuur en mensen elkaar telkens weer weten te vinden op de dansvloer.

Over Drift

Sinds 2002 werkt Drift langs de Waal aan een creatief universum waar mensen, muziek en onvergetelijke momenten elkaar weten te vinden. Elk jaar verdeeld over drie tijdelijke werelden vol nieuwe geluiden om samen te ontdekken. Tijdens de lente, de zomer en de herfst dompelen ze je hier in Nijmegen onder in nieuwe muziek, ideeën, kunst en ervaringen. Ze organiseren interdisciplinaire evenementen voor gelijkgestemde geesten, waarbij we nieuwe vrienden maken, onszelf ontplooien en dansen tot de nacht valt of de ochtend ons weer thuisbrengt.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?