sluit

Duurzaamheidscafé #1

Nijmeegse wijken gaan voor groen!

Waar zijn Nijmegenaren allemaal mee bezig als het om duurzaamheid gaat? Met veel. Heel veel. In alle wijken bloeien projecten. Laat je inspireren tijdens het eerste Duurzaamheidscafé van 2020 en bepaal mee welke bijzondere initiatieven mooie geldprijzen winnen.

Deze avond horen we bijvoorbeeld hoe bewoners in Nijmegen samen boomspiegels geadopteerd hebben. En hoe anderen samen werken aan het beter isoleren van hun huizen. Of aan veel meer verschillende soorten groen in hun wijk. Elders hebben mensen samen allerlei recepten bedacht die onze aarde minder belasten. Locatie van dit Duurzaamheidscafé is Het Kolpinghuis.

MIJN GROENE WIJK
Vorig jaar startte ‘Mijn Groene Wijk’ in Nijmegen. In 9 wijken in Nijmegen bedachten bewoners in 9 maanden tijd 9 challenges. Die wijkprojecten laten op 31 maart van zich horen. Wat heeft het allemaal teweeg gebracht? Wat hebben de bewoners van De Biezen, de Hazenkamp, Hatert, en nog veel meer wijken, precies gedaan samen? En wat heeft het al opgeleverd als het gaat om duurzaamheid of sociale contacten in de wijk?

IS DUURZAAMHEID EEN WEDSTRIJD?
Duurzaamheid is natuurlijk geen wedstrijd met één grote winnaar. We winnen of verliezen samen, maar een beetje gezonde onderlinge concurrentie kan wel helpen. Daarom zijn er voor de allermooiste, duurzaamste initiatieven aantrekkelijke geldprijzen te winnen. Dat geld kunnen de bewoners gebruiken om hun initiatieven verder uit te bouwen. Of om een wijkfeest te vieren, omdat ze al zo veel bereikt hebben samen. Er worden drie prijzen uitgedeeld. Een jury bepaalt wie de hoofdprijs en wie de tweede prijs verdient. Bovendien kan het publiek stemmen voor de publieksprijs.

SPECIAAL DUURZAAMHEIDSCAFÉ
Tijdens dit speciale Duurzaamheidscafé horen we ook andere inspirerende verhalen over duurzame wijkinitiatieven. Al die verhalen bij elkaar brengen de mensen in de zaal vast op nieuwe ideeën. Zoals bij elk Duurzaamheidscafé is er live muziek. Collin Hoeve is de snelste songwriter ter wereld en zal de muzikale samenvatting verzorgen. De avond wordt aan elkaar gepraat door Margot Ribberink, bekend van televisie als weervrouw.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden