sluit

Duurzaamheidscafé #1

En wat nu?

Hoe kleurt Nijmegen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen? En wat willen we het nieuwe stadsbestuur meegeven om Nijmegen komende jaren nog groener en duurzamer te maken? Wij gaan de bestuurders een handje helpen door hen een klimaatmanifest aan te bieden. Kom dinsdag 22 maart naar het Duurzaamheidscafé in LUX Nijmegen en stel samen met ons het klimaatmanifest voor onze stad op.

Op een wervelende manier zetten experts en kunstenaars op het podium samen met het publiek in de zaal ter plekke de urgente actiepunten op papier. We blijven niet hangen in grote, abstracte duurzaamheidsdenkbeelden maar gaan voor praktisch uitvoerbare punten voor een groene, duurzame toekomst dichtbij huis. De politieke fracties kunnen ze meenemen in hun onderhandelingen en hun plannen voor de komende jaren.

De thema’s
Het gesprek voeren we aan de hand van vier thema’s met een Nijmeegse insteek:

  • De energietransitie (en de klimaatcrisis);
  • De circulaire economie (en onze omgang met grondstoffen en afval);
  • Het verlies aan biodiversiteit (en onze omgang met de natuur);
  • Klimaatongelijkheid (en hoe iedereen in Nijmegen wel mee kan doen).

De vier thema’s worden ingeleid door een video van mediaclub Beeldbrengers. De gasten van de avond zwengelen de discussie aan door een voorzet te geven. Aan het eind van de avond ligt er een lijst met acht actiepunten. Bovendien schrijft Lev Avitan, huispoëet van het Duurzaamheidscafé, live op het podium ook nog eens zijn kunstzinnige spoken word-redevoering. We overhandigen beide ‘manifesten’ aan het gemeentebestuur. Die we natuurlijk ook uitnodigen voor het programma.

De gasten

*Studenten met een toegangskaart krijgen op vertoon van hun collegekaart een gratis drankje.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?