sluit

Duurzaamheidscafé #12

Hoe blijven we voor altijd European Green Capital?

Oslo neemt in 2019 het stokje van Nijmegen over. Maar European Green Capital ben je toch voor het leven? Daarom blikken we terug op wat goed ging, wat beter kon en kijken we vooral vooruit. Hoe blijven we onze groene doelen nastreven? En hoe zorgen we dat iedereen in Nijmegen er plezier van heeft?

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Nijmegen heeft zich met de titel European Green Capital internationaal op de kaart gezet. Vele delegaties zijn op bezoek geweest, waardoor Nijmegen heeft kunnen laten zien waarom we deze titel hebben verdiend. Maar er was ook kritiek. Het zou te veel ‘een feest voor direct betrokkenen’ zijn geweest. Hoe hebben de inwoners van Nijmegen dit zelf ervaren?

GAAT HET NU PAS BEGINNEN?
Het is misschien ook niet realistisch om te denken dat je in een jaar tijd iedereen enthousiast krijgt. De focus zal vanaf nu dus moeten verschuiven. Wat is de behoefte van mensen in de wijk? Op welke manier kan iedereen een duurzame stap zetten? Wat levert het de bewoners op?
Tijdens deze avond komen ondernemers, inwoners en bestuurders aan het woord over het afgelopen jaar en de toekomst van Nijmegen als Green Capital. Uiteraard zal ook burgemeester Bruls zijn bevindingen met ons delen.

PROGRAMMA VAN DE AVOND
Gedurende de avond worden filmpjes vertoond, wordt de circulaire keten overhandigd en presenteren de challenges zich.  Daarnaast is een heuse ‘Ark van het nieuwste verbond’ te bezichtigen. De muziek wordt verzorgd door Piepschuim. We sluiten de avond af met een (netwerk-)borrel in het café van de Lindenberg. De presentatie is in handen van Dirk Wim in ’t Hof en Bert Lagerweij, beiden zeer nauw betrokken bij de Green Capital challenges.
Ben je betrokken geweest bij Green Capital? Of ben je benieuwd hoe het nu verder gaat? Mis deze avond dan niet!

DE GROENE PRIJSVRAAG
Het hele jaar door konden inwoners van Nijmegen e.o. meespelen met De Groene Prijsvraag. Iedereen die heeft meegespeeld maakt deze avond kans op de hoofdprijzen waaronder een elektrische scooter of drie maanden gratis rondrijden in een BMIi3. Daarnaast wordt onder de aanwezigen o.a. een NEC-shirt met handtekeningen verloot.

Dit duurzaamheidscafé vindt plaats in de Lindenberg.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden