sluit

Duurzaamheidscafé #2

Verborgen kansen

Zo langzamerhand raakt vrijwel iedereen er wel van overtuigd dat de mens impact heeft op het klimaat. We raken overvoerd met tips over hoe we duurzamer kunnen leven.  Maar welke bijdrage heeft nu de meeste impact?

Wat is bijvoorbeeld nu beter: minder vlees eten of niet meer vliegen? Hoe kun je nu weten wat echt goed is? Babette Porcelijn schreef het boek De verborgen impact. Hierin laat zij de impact van ons gedrag op de hele keten zien, van grondstofdelving tot afvalverwerking. Zo is er voor een stukje vlees natuurlijk grond nodig om veevoer op te verbouwen. Dit heeft ontbossing en groot waterverbruik tot gevolg.

Dat betekent natuurlijk niet dat we alle leuke dingen aan ons voorbij moeten laten gaan. Volgens Porcelijn is het vooral belangrijk dat we weten wat er zich in de totale productieketen afspeelt. Op basis daarvan kunnen we bepalen welke aanpassingen voor ons haalbaar zijn en welk effect we daarmee behalen.

IN GESPREK
Er zullen gesprekken zijn rond twee tafels: aan de eerste tafel voeren we een klimaatgesprek onder leiding van Victor van Oeyen. Daarmee zoomen we in op wat jij als individu kunt doen. Wat past binnen jouw eigen mogelijkheden? Daarna gaan we het gesprek ‘Groen Geluk’ voeren onder leiding van Joke Feenstra. Zij heeft een opleiding bij Babette Porcelijn gevolgd en brengt deze kennis over aan ondernemers in de regio. Iedereen wordt uitgenodigd deel te nemen aan het gesprek. En dit alles zonder een wijzend vingertje, dat beloven we!

GESPREKSLEIDER
De avond wordt in goede banen geleid door avondvoorzitter Marjolijn van de Zandschulp. Dit alles wordt omlijst met een muzikaal intermezzo.

 

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden