sluit

Duurzaamheidscafe #6

Hoe kan ik mijn eigen energie opwekken?

“Geen gas meer uit de Groningse bodem!” Deze aankondiging van Wiebes van begin maart sloeg in als een bom. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven waarmee je zelf een steentje bij kunt dragen aan een duurzame toekomst. Dit Duurzaamheidscafé praten we samen met elkaar en experts over de vraag: wat kan ik zelf doen aan duurzame energieopwekking?

Duurzame energieopwekking

Volkert Vintges geeft een heldere inleiding op het thema van deze avond. Wat is de salderingsregeling? Wat zal er veranderen met de nieuwe regeling voor mensen die al zonnepanelen hebben of ze willen aanschaffen? Rob Jetten zegde helaas af, maar Volkert Vintges kan ons er alles over vertellen.

Na de inleiding en het debat volgt er nadere informatie over de Green Capital Challenges rondom het thema ‘Energieopwekking’. We sluiten hierna af met de bekendmaking van de prijswinnaars van de derde ronde van De Groene Prijsvraag.

Zelf doen

Tijdens het tweede deel van de avond krijg je de mogelijkheid om meer informatie te verschaffen over duurzame energieopwekking. Anderen horen praten over de toekomst is natuurlijk mooi, maar wat kun je zelf doen? Samen denken we na over dilemma’s, oplossingen en samenwerken.

We bespreken vier situaties, elk met een expert:

  • Hulp bij het plaatsen van zonnepanelen of boilers op mijn dak
  • Investeren in zonne-energie zonder geschikt dak
  • Aansluiten bij een inkoopcollectief
  • Investeren in duurzame energieopwekking in het algemeen
Voor iedereen

We worden deze avond muzikaal ontvangen door Back to Hank. Quirijn Lokker is de voorzitter van de avond en leidt het gesprek in goede banen.

Mét of zonder een geschikt dak, koper of huurder of puur geïnteresseerd in investeren in duurzame opwek: voor iedereen biedt deze avond een rijke bron aan informatie en inspiratie. Na afloop is er natuurlijk de mogelijkheid om samen na te praten.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?