sluit

Duurzaamheidscafé #4 Laatste kaarten

Mobiliteit

Een nieuwe maand, een nieuwe thema! Op 24 april verdiepen we ons samen met de eerste Energiecommissaris van Nederland Ruud Koornstra en de deelnemers van de Challenges rondom ‘Mobiliteit’ in ons reisgedrag. Hoe ziet de mobiliteit van de toekomst eruit?

Mobiliteit van de toekomst

Mobiliteit, daar kan iedere inwoner van Nijmegen over meepraten. We wandelen, rijden en reizen wat af met z’n allen. Ruud Koornstra vertelt hoe de mobiliteit van de toekomst eruitziet. Hij is de eerste Energiecommissaris van Nederland. Daarnaast vertellen Nijmegenaren hoe ze zelf hun reisgedrag veranderen.

Challenges

Uiteraard gaan we daarbij in op de Challenges binnen het thema ‘Mobiliteit’. De deelnemers aan de Challenge ‘Deel je (E)auto!’ vertellen in een korte pitch over hun resultaten. Hoe fiets je voor het goede doel? De werkgroep ‘Uit de auto op de fiets’ vertelt het ons. Nieuwsgierig? Of betrokken? Kom dan luisteren of vertel ons jouw verhaal!

De Groene Prijsvraag

Tot slot maken we deze avond de winnaars van de 2e ronde van ‘De Groene Prijsvraag’ bekend. Speel je ook mee? Dan behoor je misschien wel tot de winnaars. Nog niet ingeschreven? Tot 15 april kun je nog meedoen. Inschrijven kan hier. De 3e ronde start vanaf 1 mei.

Locatie

Dit Duurzaamheidscafé is bij ROC Mobiliteit en Logistiek op de Energieweg. Op de parkeerplaats voor het gebouw kun je ook elektrische auto’s en fietsen bewonderen.

Stichting Duurzaamheidscafé is een initiatief van de gemeente Nijmegen, LUX, de Radboud Universiteit Nijmegen, Milieucentrum De Broeikas, Transition Town Nijmegen en Urgenda / Conbuquest. Het Duurzaamheidscafé wordt financieel mogelijk gemaakt door ENGIE, Modderkolk, de ARN B.V., Buck Consultants International, Neopixels, Hekkelman Advocaten / Notarissen en de gemeente Nijmegen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden