sluit

Duurzaamheidscafé #4

Voorspoed komt na de ramp

Voor de een is het toch al te laat. De ander denkt dat rampen nodig zijn om weer een ‘gezonde’ leefwereld te creëren. En weer anderen zijn helemaal niet pessimistisch en geloven dat we rampen kunnen voorkomen en een gezonde leefomgeving kunnen hebben, voor iedereen.

Deze avond gaan we in gesprek over beeldvorming en toekomstbeelden die ons geschetst worden in het kader van de klimaatverandering. We starten met beelden gemaakt door Astrid Bracke en Jaap Meijers. Zij ontwikkelden een compilatie van Hollywood filmfragmenten die de mogelijke wereld in de toekomst weergeven.

IN GESPREK
Maarten Keulemans columnist van de Volkskrant houdt een voordracht, waarin hij vanuit het jaar 2069 terugblikt naar de tijd van daarvoor. Er hebben zich weliswaar vreselijke rampen voltrokken, maar toch staat de wereld er in het jaar 2069 positief bij. Vervolgens zal Peter Pelzer (Urban Futures) spreken over de overgang naar een post-fossiel tijdperk. Hierin neemt hij de rollen van de techniek en kunstenaars in ogenschouw. Daarna gaan we samen in debat over dit boeiende thema, waarbij we aan de hand van stellingen peilen hoe het publiek erover denkt.
Zijn we doemdenkers, of zien we ook kansen?

OMLIJSTING
Journalist en columnist Eric Reijnen Rutten is de avondvoorzitter en de muziek wordt verzorgd door Silke Uitvlugt.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?