sluit

#EpicFail

Film en gesprek The Disaster Artist
Film & Gesprek

Mooie plaatjes op Instagram, reizen naar verre oorden op Facebook: succesverhalen te over. Mislukken is taboe, en dat is dodelijk voor de creativiteit. Want hoe kunnen we ooit de eerste stap naar succes zetten als we bang zijn om te falen? Tijd voor een ode aan de mislukking.

Taboe

Mislukken staat in een negatief daglicht. Programmamakers en zzp’ers werken van deadline naar deadline en dragen, vaak alleen, de verantwoordelijkheid over hun werk. Succes ligt dus geheel in onze eigen handen en de rekening van een mislukking ook. Geen wonder dat ruim een kwart van de zzp’ers een zeer hoge werkdruk ervaart: falen kan desastreuze gevolgen hebben. Maar koste wat kost niet wíllen falen ook.

Ode aan de mislukking

Tijd dus voor een nieuwe blik. Drie creatieve ondernemers gaan deze avond met de billen bloot en vertellen over hun grootste faalmoment. Wanneer gingen zij keihard onderuit? En wat hebben ze ervan geleerd? Het wordt een intieme en inspirerende avond voor creatieve geesten, van beginnende programmamakers tot gevestigde artiesten: iedereen is welkom.

Social media expert Arne Broekhoven doet een boekje open over de totstandkoming van StuKaFest, en ook ontwerper Jac Splinter en stadstekenaar Elske Berndes geven in kijkje in hun creatieve keuken!

Na afloop genieten we van de voorpremière van The Disaster Artist: de nieuwe tragikomische film van regisseur James Franco, die tevens de hoofdrol speelt. De film vertelt het waargebeurde verhaal rondom de totstandkoming van The Room, die de geschiedenis inging als de grootste filmmislukking ooit.

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden