sluit

Film & gesprek – The Mole Agent

Specials

Ouder worden we allemaal, maar hoe gaan we eigenlijk met onze ouderen om wanneer we zelf nog jong zijn? Hebben we een verkeerd beeld van ouder worden? En welke invloed heeft dat op ons contact met andere generaties? We kijken The Mole Agent en praten met elkaar over deze vragen.

Er is al veel geschreven over eenzaamheid onder ouderen, maar verandert er genoeg? In het dagelijks leven lijken de oudere en jongere generaties soms gescheiden van elkaar te bestaan. Hoe vertekent dat ons beeld op ouderen en hoe draagt dit bij aan eenzaamheid? Samen met een expert praten we over deze vragen en ontdekken we wat we hiertegen kunnen doen. Voorafgaand aan het gesprek bekijken we de eigenzinnige documentaire The Mole Agent.

THE MOLE AGENT
In deze eigenzinnige mix van spionagefilm en observerende documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een bejaardenhuis. De vriendelijke oude man wordt ingehuurd door privé-detective Romulo.

Sergio mag aan de slag als ‘mol’ voor een cliënt die denkt dat haar moeder in het tehuis wordt mishandeld. Hoewel regisseur Maite Alberdi overtuigend de stijlmiddelen van de film noir inzet, is Sergio niet bepaald weggelegd voor het vak van detective. De eerste horde wordt opgeworpen door pencamera’s, smartphones en alle andere technologie die hij nodig zal hebben om bewijs te verzamelen en terug te rapporteren aan Romulo. Nog lastiger is het dat Sergio, die recent weduwnaar werd, er niet zo goed in is om de voor een spion noodzakelijke afstand te bewaren. Al snel raakt hij bevriend met meerdere bewoners.

De droogkomische ondertoon blijft, maar wat begint als detectiveverhaal verschuift en verandert gaandeweg in iets intiemers. Zo geeft Alberdi een originele blik op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden