sluit

Gelukkig wonen = wonen in een groene omgeving

Groen maakt gelukkig. Natuur in de stad verbetert de luchtkwaliteit en is goed voor ons welzijn. Het verlaagt onze stress, maakt ons blij en kan ons zelfs sneller laten genezen. Maar wat doen we eigenlijk met die kennis in de praktijk? Deze avond onderzoeken we de relatie tussen ons geluk en een groene leefomgeving.

GELUKKIG IN HET GROEN
Gastspreker Matthijs Schouten is als ecoloog en filosoof verbonden aan Staatsbosbeheer en de universiteiten van Wageningen en Cork (Ierland). Vanavond houdt hij een betoog over de relatie tussen geluk, natuur en de stad. Nijmegen is wat natuur betreft gezegend, maar wiens geluk moeten we eigenlijk centraal stellen bij het ontwerpen van onze leefomgeving? Architect Max van Huut (Alberts en Van Huut) geeft lezingen en workshops over organische architectuur. Binnen de organische architectuur staan harmonie en integratie tussen natuur en ontwerp van gebouwen centraal. Van Huut laat zien hoe we deze ontwerpkennis over natuur-inclusief bouwen in kunnen zetten voor onze toekomstige stadsinrichting.

WORKSHOP
Aansluitend worden we door Le Far West landschapsarchitecten uitgedaagd om onze eigen woonomgeving groener en mooier te maken. Aan de hand van de door hen ontwikkelde klimaatregelborden en inspirerende foto’s gaan we aan de slag!

GELUKKIG WONEN =
Welke rol speelt de factor geluk bij het ontwerp van woningen, wijken en steden in onze tijd? Vaak genoeg denken we na over wat de politiek of maatschappelijke instellingen betekenen voor ons geluk, maar staan we wel eens stil bij de invloed die de inrichting van onze stad hierop heeft? In de driedelige serie Gelukkig Wonen = onderzoeken Architectuurcentrum Nijmegen en LUX de relatie tussen geluk en leefomgeving.

Gelukkig wonen = is een serie van Architectuurcentrum Nijmegen en LUX en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?