sluit

Het Grote Kleine Partijen Debat

Verkiezingsdebat
Gemeenteraadsverkiezingen

Het Grote Kleine Partijen Debat van woensdag 1 maart kan helaas niet doorgaan. Het bleek niet mogelijk om minimaal vier kleine partijen te vinden die op die datum aanwezig konden zijn en ook kans maakten op minimaal één zetel in de Kamer na de verkiezingen (volgens de peilingwijzer). We kunnen hierdoor geen kwalitatief goed programma garanderen en hebben daarom besloten het debat niet door te laten gaan.

Nu de grote partijen steeds kleiner worden verschuift het politieke speelveld zo dat kleine partijen op sleutelposities komen. Maar wie zijn de kleinere partijen die kans maken om in de Kamer te komen? Waar staan zij voor? En wat voegen zij toe aan het bestaande politieke spectrum? Het eerste en enige Grote Kleine Partijen Debat is hét stemadvies voor wie vindt dat het anders moet.

Kleine partijen in de Tweede Kamer krijgen een steeds belangrijker stem in besluitvorming. Omdat de middelgrote partij de norm wordt, zijn er meer partijen nodig om een beslissing te maken. Gevestigde partijen als VVD, CDA en PvdA worden steeds minder groot en mensen stemmen lang niet altijd meer op dezelfde partij. Daarmee stijgt de invloed van kleine partijen voor het verkrijgen van een meerderheid. Waar lijsttrekkersdebatten juist de grote partijen uitnodigen, draaien wij het om. In het Grote Kleine Partijen Debat debatteren de lijsttrekkers van kleine partijen over de belangrijkste thema’s van de komende verkiezingen.

Dit debat is onderdeel van de debattenreeks rondom de verkiezingen. De andere debatten zijn: De Zorgfabriek, Het Nijmeegse Studenten Verkiezingsdebat en Privacy Matters.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?