sluit

In Procedure

Filmgesprek en ontmoetingscafé

“Ik voel mij verdeeld. Een helft van mij is hier, de andere bij jullie”, zegt hij tegen zijn familie in een audiobericht op WhatsApp.

De documentaire In Procedure vertelt het verhaal van Hassan, een Syriër die naar Nederland is gevlucht om zijn gezin te redden. Hij heeft zijn 15-jarige dochter Yomna, die ernstig ziek is, achter moeten laten in Syrië. Het lange wachten tijdens de asielprocedure maakt hem zo wanhopig dat hij gaat twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing.

Er is in Nederland veel gesproken over de noodopvang van vluchtelingen. Deze documentaire gaat over de fase erna, die van gezinshereniging. Geen anonieme vluchtelingen, maar gezinnen die niets liever willen dan zich bij hun vaders en broers voegen.  Verandert dit onze beeldvorming?

Regisseur Jiska Rickels en Yomna zijn aanwezig voor het nagesprek. Daarna openen we het ontmoetingscafé, waar het publiek contact kan leggen met statushouders die in Nijmegen wonen. Hapjes worden verzorgd door Syrian Foodie. Daar zullen de Yalla Foundationbuurthuis Gezellig en Zing Nederlands Nijmegen zichzelf presenteren. Deze Nijmeegse initiatieven richten zich op het opnemen van vluchtelingen in de lokale gemeenschap en vertellen hoe jij daarbij kunt helpen. Het programma is in het Nederlands.

Do you want to learn Dutch and could you use some help? Or are you simply looking for more contacts in Nijmegen? Come to our meeting cafe at LUX Nijmegen,  24st of April at 19.45, and meet new people. Join the community of Gezellig Nijmegen en Yalla Foundation. Entrance to the meeting cafe is free.

Bekijk hier het tien minuten-portret van Hassan dat Jiska Rickels maakte voor de Correspondent.

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden