sluit

Independent Boy

Millennials onder de loep

We leven in een wereld vol keuzemogelijkheden. Vooral de ‘millennial’ is vatbaar voor de stress en druk die dit met zich meebrengt. Hoe kan dat? Samen met documentairemaker Vincent Boy Kars kijken we naar de docu Independent Boy en gaan we in gesprek over mislukking en millennials.

Millennial

Veel van de generatiegenoten van documentairemaker Vincent Boy Kars, twintigers, vinden dat ze mislukt zijn: ‘Het lukt hen niet mee te gaan in de maatschappelijke stroom, ze kunnen niet tegen de druk en hebben last van paniekaanvallen, angst en depressie.’ Jong als ze zijn barsten ze van de ambitie. Maar voor het bereiken van hoge doelen is een lange adem nodig, en hoe reageer je wanneer niet alles meteen lukt? Staat ons leven teveel in het teken van succes en mislukking? En is er wel een acceptabel midden tussen die twee?

Filmmaker Vincent Boy Kars wil mensen door de documentaire Independent Boy laten nadenken over wat een succesvol leven inhoudt. Wil je meedenken? Ga dan op 21 februari met elkaar in gesprek. Bijvoorbeeld over de stelling: ‘Mijn succes heb ik volledig in eigen handen.’ Is dat wel zo? Samen kijken we naar de documentaire en werpen daarna de blik op onszelf met Vincent en hoofdpersonage Metin. Hoe staan we zelf tegenover succes en ambitie?

Independent Boy

De jonge en getalenteerde Metin schippert tussen bijbaan en uitkering en woont op zijn 26ste nog steeds bij zijn moeder. En dat terwijl hij met een beetje ambitie en discipline veel meer kan bereiken. Filmmaker Vincent Boy Kars ziet het met lede ogen aan en besluit een maand lang de regie over zijn leven te nemen. Metin moet op zichzelf gaan wonen en zijn talenten benutten. Maar kan hij omgaan met zijn nieuw verworven verantwoordelijkheden? Of projecteert Vincent zijn eigen ambities teveel op zijn vriend? Independent Boy geeft een interessant inkijkje in het hoofd van de dolende twintiger én de vriendschap tussen twee millennials.

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden