sluit

Late Night Show: De Amerikaanse Verkiezingen (livestream)

Een uitzonderlijke Amerikaanse verkiezingsnacht, dat belooft het dit jaar wel te worden. Met mail-in stembiljetten en wederom opmerkelijke verkiezingskandidaten lijkt er veel op het spel te staan. Waar kunnen we ons op voorbereiden? Tune thuis in bij LUX’ Late Night Show: De Amerikaanse Verkiezingen.

De twee voorgaande verkiezingsnachten brachten we samen door bij LUX, in spanning afwachtend op de uitslag. Dit jaar gaat het net iets anders. Vanuit je eigen huis kijk, luister en doe je mee met een uitgebreid programma aan lezingen, muziek, live-updates, en een online quiz.

LEZINGEN
Tijdens dit online programma, compleet in late night stijl, bereiden we ons alvast voor op de uiteindelijke uitslag. Hoe zat het ook alweer met die verkiezingen, en wat voor bijzonderheden spelen er dit jaar een grote rol? Hoe afwijkend is het taalgebruik van president Trump, vergeleken met dat van Biden of andere politiek leiders? En wat voor impact hebben de Amerikaanse verkiezingen überhaupt nog op de rest van de wereld?

We luisteren naar onder andere Arjen van VeelenBé Breij, Yvette Linders, Albertine Bloemendal, en Bertjan Verbeek. Schrijver van het boek Weirdos in het Witte Huis, Peter van der Heiden, stelt onze kennis van het Witte Huis op de proef met een quiz. Ook spreken we (oud-)studenten en correspondenten die live-verslag doen van de situatie, en ons op deze manier klaarstomen voor een lange nacht.

Met onze eigen jazz funk huisband Power To The Pipo, en late night hosts Marcel Wortel en Maarten van Gageldonk wordt het een spectaculair leerzame avond. Schrijf je in voor de livestream en kijk, luister en doe mee!

DEELNAME
Tickets voor de livestream kosten €2,50

Dit evenement vindt plaats via een livestream.

Dit programma is een samenwerking van LUX, de faculteiten Letteren en Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, de opleidingen Amerikanistiek en Politicologie van de Radboud Universiteit, de Studieverenigingen USA en Ismus, Career Service Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit en het Democratisch Lab.

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?