sluit

Leren Protesteren – The Pig Draw

Nimma aan zee

‘Hoe zit het eigenlijk met het klimaat en de dieren? Tijdens deze workshop Leren protesteren – The Pig Draw laten we onze stem horen. Maar hoe doe je dat het beste? Hoe breng je je binnenkant naar buiten? Hoe brengen we onze creativiteit in beweging en hoe kan kunst daarvoor worden ingezet?

Laat je inspireren door kunstenaar en striptekenaar B. Carrot. Zij heeft onlangs meegewerkt aan het prachtige stripboek De Vleesvrije Stad. Met haar gaan we aan de slag om je eigen kunstwerk te maken. De kracht van tekenen is dat je beter en scherper naar jouw omgeving kijkt, deze interpreteert en vormgeeft.

We kijken samen met een frisse blik naar varkens, een van de dieren die in Nederland het meest gefokt en geslacht wordt. Varkens zijn sociaal, intelligent, gevoelig en warm. Ze hebben van die rozige snuiten, gekrulde staartjes en ogen die je veel kunnen vertellen. Door varkens te tekenen tonen we onze waardering voor deze mooie dieren. De resultaten presenteren we op het plein voor LUX. Op die manier kan het publiek met een nieuwe blik naar deze geweldige mededieren kijken.

DATA EN TIJDEN

ZATERDAG 11 SEPTEMBER
12.30 – 14.00 uur | Workshop Leren Protesteren The Pig Draw door The Big Draw | Mariënburgplein (start)
14.30 – 16.00 uur | Workshop Leren Protesteren The Pig Draw door The Big Draw | Mariënburgplein (start)

ZONDAG 12 SEPTEMBER
12.30 – 14.00 uur | Workshop Leren Protesteren The Pig Draw  door The Big Draw | Mariënburgplein (start)

Onderdeel van het Kunst voor klimaat festival Nimma aan zee

Dit programma is onderdeel van het Kunst voor klimaat festival 2021, waarbij LUX jong en oud publiek uitnodigt om via verbeelding op zoek te gaan naar antwoorden rondom de klimaatuitdaging. Hiervoor zet LUX diverse kunstvormen in, van film & theater tot ervaringsprogramma’s voor diverse leeftijden. (Internationale) kunstenaars, denkers, schrijvers en klimaatexperts komen van vrijdag 10 t/m zondag 12 september naar Nijmegen om met het publiek in gesprek te gaan. Bekijk het programma.

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?